Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı'na HDP'den destek!

Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı'na HDP'den destek!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik kimyasal silah kullandığı iftirasını atan ve bu sabah gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'na ilk destek HDP'den geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik kimyasal silah kullandığı iftirasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu asılsın iftiranın ardından tüm Türkiye ayağa kalktı ve emniyet harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında Korur, bugün İstanbul'da gözaltına alındı. Daha önce birçok kez PKK ve HDP'ye yakın durarak Türk milletini karşısına alan Fincancı, hakim karşısına çıkacak.

 

İLK DESTEK HDP'DEN GELDİ

 

Bu kapsamda Fincancı'ya destek, beklenildiği gibi HDP'den geldi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin resmi Twitter hesabından, TTB Başkanı için destek açıklaması yapıldı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması iktidarın suçlarını örtbas etme telaşıdır. Şebnem Hoca Türkiye toplumunun vicdanıdır, bilimin ve meslek onurunun gereğini yerine getirmiştir. Bu saldırılarla gerçeği gizleyemez, toplumu susturamazsınız."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.