Gram altın kaç lira oldu? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? - 2 Mart altın fiyatları

Gram altın kaç lira oldu? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? - 2 Mart altın fiyatları

Gram altın fiyatları kaç lira? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte yeni bir haftaya başlarken altın piyasasındaki son durum;

Altın fiyatlarında hareketli seyir sürerken; geçtiğimiz haftayı 316 liradan tamamlayan gram altın fiyatları, yeni haftaya 321 liradan başladı.

Gram altın fiyatı saat 10.21 itibarıyla 320.48 liradan işlem görürken; çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz hafta Türkiye piyasalarının kapanış saatinde Kapalıçarşı'da 522.41 liradan, Cumhuriyet altını ise 2 bin 144 liradan alıcı buldu. Altının ons fiyatı da 1603 dolarda bulunuyor.

Altın şubat ayında güçlü bir yükseliş temposu yakaladı ve geçen haftanın başında 1690 dolara kadar yükseldi.

Corona virüsün ABD Merkez Bankası'nı (FED) güçlü faiz indirimlerine mecbur bırakacağı yönündeki beklenti ABD tahvil faizlerinin hızla gerilemesine neden olup  rakibinin sağlayacağı ödülün aşağı gelmesi de altını yukarı itti.

Ancak bu iş öyle bir noktaya geldi ki FED güncel politika faizi yüzde 1.75'iken ABD 2 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 0.87'ye kadar geriledi. Henüz tahvil faizlerinde yukarı yönelim yoksa da FED faizi sıfıra da indirecek değil ya gerçekçiliği hafta içinde altında bir kar realizasyonuna neden oldu ve ons hızla 1600 doların altına geriledi.

 

GRAM ALTIN 316 LİRA

 

Yeni haftada işlemler 1600 dolar üzerinde başladıysa da borsalardaki pozitif seyre ABD tahvil faizlerinin de katılması altın için bir risk ve pahalı hale gelen sarı fırtınada henüz düşüşün tamamlandığını söylemek için erken.

Bu hareket gram altına da yansıdı ve gecen haftanın başında 334 TL'yi gören gram altın, yeni haftaya 316 TL çevresinde başladı.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.