Gucci Cinayeti film oluyor

Gucci Cinayeti film oluyor

Gucci Cinayeti film oluyor, Karadul Patricia Reggiani’yi ise Lady Gaga canlandıracak

90’lı yıllarda moda dünyası art arda gelen iki cinayet ile sarsılmıştı. Önce 1995 yılında Gucci imparatorluğunun kurucusu Guccio Gucci'nin torunu ve aynı soyadı taşıyan tek varis olan Maurizio Gucci eşi Patrizia Reggiani ‘nin tuttuğu bir kiralık katil tarafından ofisinde önce arkadan sonra da yüzünü hedef alarak ateş edilip öldürülmüştü. Sonrasında ise 1997 yılında yine en az Gucci kadar dev bir sim olan Versace markasının kurucusu Gianni Versace; saplantılı gay hayranı Andrew Cunanan tarafından malikanesinin önünde ateş edilerek öldürülmüştü.

 

gucci-ailesi.jpg

Vercase cinayeti FX kanalı tarafından The Assassination of Gianni Versace (Gianni Versace Suikasti) ismiyle 4 bölümlük bir mini dizi haline getirilmiş ve Andrew Cunanan’ı canlandıran Darren Chriss bu dizideki performansı sayesinde Mini Dizi / TV Filmi En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Emmy Ödülü almıştı.

gucci-dugun-siyasetcafe.jpg

Bu kez da gerçek bir Karadul hikayesi olan Maurizio cinayeti film olarak beyazperdeye gelecek. Karadul Patrizia Reggiani’yi ise geçtiğimiz yıl A Star is Born ( Bir Yıldız Doğuyor) filmi için bestelediği Shallow şarkısı ile En İyi Beste dalında aldığı Oscar ödülü sayesinde ününü ün katan dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga canlandıracak. Filmin çekileceği haberi bile eğlence dünyasını heyecanlandırdı. Hollywood’daki dedikodular arasında filmin Ridley Scott tarafından çekileceği haberi dolaşmakta.

gucci-cenaze.jpg

GUCCİ İMPARATORLUĞUNDA GERÇEK BİR TRAJEDİ

Gucci ailesinde yaşanan bu trajedi oldukça ilginç bir hikaye.

Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci'nin torunu ve aynı soyadı taşıyan tek varis olan Maurizio Gucci ve Patrizia Reggiani 1973 yılında evlenirler ve ardından 2 çocukları olur. Pahalı zevkleri, aşırı harcamaları ile ön planda olan Gucci çifti İtalyan sosyetesinin en gözde isimlerindi.

 

gucci-cinayet-haberi.jpg

1985 yılında torun Gucci, 6 yıl sonra 1991 yılında yıllık 500.00 dolarlık rekor bir nafakaya imza atarak Patrizia Reggiani’den boşanır ve iç mimar ve çocukluk arkadaşı olan Paola Franchi ile çıkmaya başladı.

 

gucci-karadul.jpg

1992'de Patrizia'da beyin tümorü bulunuyor. Riskli bir ameliyat sonrası sağlığına kavuşur. Maurizio Gucci ise 1993 yılında Gucci'deki hisselerini Bahreyn'li bi firmaya 170 milyon dolara satar. Satış gerçekleştirilip paralar Gucci hesaplarına yatırıldıktan 1.5 yıl sonra torun Gucci ofis binasında dolaşırken sırtından giren 2 kurşun ile kiralık bir katil tarafından hayattan koparılır. Atılan 3. kurşun ise yüzüne isabet etmiştir.

 

karadul2.jpg

Yapılan araştırma sonrasında kiralık katilin Patrizia Reggiani tarafından tutulduğu açığa çıkar. Patrizia’yı elen veren medyumu olmuştur. 1997 yılında tutuklandığında hakim neden kendisinin vurmadığını, kiralık katil tuttuğunu sorduğunda "Gözlerim iyi görmüyor, ıskalamak istemedim" açıklamasında bulunur Patrizia Reggiani.

 

karadul3-siyastecafe.jpg

Büyük ilgi gören dava 1998 yılında sonuçlanır ve Patrizia Reggiani 29 yıla mahkum edilir.

gucci-kelepce.jpg

Patrizia Reggiani 1998 yılında mahkum edildiğinde, Gucci'nin Floransa'daki amiral gemisi mağazası vitrinlerinde; diğer ünlü bir modacı Tom Ford tasarımlı Gucci amblemiyle gümüş kelepçe sergiledi. Kelepçeler geçtiğimiz yıllarda 65 bin dolara alıcı buldu.

tom-ford-kelepce.jpg

PATRİZİA REGGİANİ HAPİSTE DE RAHAT DURMUYOR

Hücresinde baktığı evcil hayvanı olan dağ gelinciği Bambi hücre arkadaşı tarafından yanlışlıkla üzerine basılarak öldürülür, ayakkabı bağcığıyla intihar etmeye çalışır ana kurtarılır ve yarı açık cezaevine nakledildiğinde mahkumlara gelir sağlamak için çalıştırılan işlerden birine girmeyi reddeder. Nedeni sorulduğunda ise "Hayatımın hiçbir günü çalışmadım, bunu hapishanede bozacak değilim." diye cevap verir.

 

karadul-patrizia-gianni.jpeg

Yaklaşık 2 yıl önce şartlı tahliye ile serbest bırakılıyor Patrizia Reggiani. Şartlı tahliyenin şartlarından biri de bir işe girip çalışması. Bu yine çalışmak istemeyince içeri tekrar girme durumu oluşuyor. Kendisine "mücevher danışmanı" diye bir meslek uydurmuş, onu yapmakta şu an.. Bilgisayarları "şeytani" bulduğu için onlardan uzak duruyor.

 

maurizio-gucci.jpg

2016 yılında şartlı tahliye ile özgürlüğüne kavuşan Patrizia Reggiani’ye mahkeme şartlı tahliye şartlarından biri olarak bir işe girip çalışmasını sunsa da Karadul Patrizia tekrar hapse dönmemek için kendisine “Mücevher Danışmanı” diye bir meslek uydurur.

 

patrizia-gucci.jpg

Bilgisayarları "şeytani" bulduğu için onlardan uzak duran Patrizia şu an annesi ile Milano’da yaşıyor. Annesinin çok geçimsiz olduğunu söyleyerek bazen hapse geri dönmeyi istediğini belirtmiş Patrizia.

 

patrizia-mahkemede.jpg

Maurizio Gucci’nin yüklü mirası 2 kızına kalıyor ve kızları şu an İsviçre’de yaşıyor. Anneleri ile görüşmeyen Gucci’nin kızları annelerine hiçbir şekilde maddi yardım yapmıyorlar ve torunlarının yüzünü de göstermiyorlar.

“Bisikletle mutlu olmaktansa bir Rolls-Royce'da ağlamayı tercih ederim” diyen Karadul lakaplı Patrizia Reggiani’nin hayatını konu alan filmi sinemaseverler büyük bir merak içerisinde bekliyorlar. Haber ayrıca Lady Gaga hayranlarını ünlü şarkıcıyı tekrar beyazperdede görmeyi müjdelediği için sevince boğdu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.