Oscar'da bu sene  hangi ilkler yaşandı?

Oscar'da bu sene hangi ilkler yaşandı?

Bu seneki Oscar adayları açıklandı, açıklanan listede ve ödüllerle alakalı bu sene bazı ilkler yaşandı.

91. Akademi Ödülleri adayları Amerika Salı günü açıklanmıştı. Her açıklama öncesi yapılan klişe haketti / etmedi tartışmalarını bir tarafa bırakacak olursak bu sene yaşanan bazı ilkler var. 

 

İşte bu sene yaşanan ilkler;

* İlk kez En İyi Film kategorisinde bir süper kahraman filmi yarışacak: Black Panther. Film, 700 milyon dolarlık gişesiyle diğer aday filmlerin yedisinin toplamından daha fazla kazandı.

black-panther2.jpg

*  Cuaron’un Roma’sı , 10 dalda aday ve ilk kez bir Netflix filmi En İyi Film’e aday oluyor.

oma.jpg

* Daha önce hiç oyunculuk deneyimi olmayan ve ilk kez Roma’da karşımıza çıkan Yalitza Aparicio, Oscar’a aday olan ilk Meksika yerlisi. En son Meksika doğumlu Salma Hayek 2002 yılında Frida rolüyle aday olmuştu.

yalitza-aparicio-001.jpg

* Bu yıl En İyi Yönetmen kategorisinde hiç kadın aday yok. Tabii ki kadınların yönettiği filmler var ama adaylık yok maalesef. 91 yıllık Oscar tarihinde En İyi Yönetmen adaylığı alan sadece beş kadın yönetmen var.

en-iyi-yonetmen-004.jpg

* Bu yılın Leonardo Di Caprio’su Glenn Close oluyor. Oyuncu, The Wife filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında aday oldu. Bu onun 7. Oscar adaylığı ve daha önce hiç kazanamadı. En çok aday olup kazanamayan oyuncu kendisi.

glenn-close.jpg

 

* Sam Elliott ;50 yıllık kariyerinde ilk kez A Star Is Born filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’a aday oldu.

sam-elliott.jpg

 

 

* Spike Lee, onlarca yıllık kariyerinde ilk kez BlacKkKlansman filmiyle En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında aday oldu.

* Rami Malek Bohemian Rhapsody’de Freddie Mercury’i canlandırdığı rolüyle ilk kez En İyi Erkek Oyuncu dalında aday. Aynı kategorideki diğer adayların hepsinin daha önce adaylıkları olmuştu.

sami-malek.jpg

* A Star Is Born ilk kez 1937 yılında çekildi ve toplam dört versiyonu oldu. Ama sadece ilk ve Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın başrolü paylaştığı son versiyonlar En İyi Film’e aday oldu.

a-star-is-born-001.jpg

 

* Bu yıl En İyi Yabancı Film kategorisi için 87 ülke başvuru yaptı ve Almanya, Japonya, Lübnan, Meksika ve Polonya adaylık çıkarabildi.

 

* Bu yıl ilk kez Oscar Töreni’ni sunacak kimse yok! Daha önce 19 kez geceyi sunan Bob Hope rekoru elinde tutuyor. Bu yıl Kevin Hart sunacaktı ama homofobik paylaşımlarından dolayı linç yiyerek çekildi ve yerine kimse geçmedi.

Şu anda herkes büyük bir merakla 24 Şubat akşamının nasıl bir akşam olacağını beklemekte.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.