Gül, 836 yasadan kaçını veto etti?

Gül, 836 yasadan kaçını veto etti?

Köşk'e 2007'de çıkan Abdullah Gül, bugüne kadar önüne giden bütün yasaları onayladı. İnternet sansürü de 'jet' hızıyla onların arasına girdi.

Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül ka­mu­oyun­da “san­sü­r” ola­rak ad­lan­dı­rı­lan in­ter­ne­te iliş­kin ya­sa­yı, Ma­ca­ris­tan zi­ya­re­ti dö­nü­şü jet hı­zıy­la onay­la­dı. Gül, ya­sa­nın iki mad­de­si­nin ye­ni bir ka­nun­la de­ğiş­ti­ril­me­si şar­tı koy­du. Köş­k’­ten çı­kan onay tar­tış­ma­la­rı da be­ra­be­rin­de ge­tir­di. Gül, 2007 yı­lın­dan bu ya­na bü­tün ya­sa­la­rı onay­la­dı.

 

2011’den bu yana veto yok

Köş­k’­e 7 yıl­lık sü­re için­de ağır­lık­lı ulus­la­ra­ra­sı söz­leş­me­ler ol­mak üze­re top­lan 836 ka­nun git­ti. Gül bun­lar­dan sa­de­ce 4’ü­nü ve­to et­ti. İlk iki ve­to 2008’de Ye­min­li Ma­li Mü­şa­vir­lik Ka­nu­nu ve Elek­tro­nik Ha­ber­leş­me Ka­nu­nu­’y­la il­gi­liy­di. Gül, 2009 yılında İş­siz­lik Ka­nu­nu­’nu Mec­li­s’­e gön­der­di. 2011’de ise “Şi­ke Ya­sa­sı­” ola­rak bi­li­nen 6250 sa­yı­lı ka­nunu veto etti.

Hükümet de hızlı davrandı

Gü­l’­ün ar­dın­dan hü­kü­met de Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı­’nın (TİB) ba­zı yet­ki­le­ri­ni sı­nır­lan­dı­ran ya­sa ta­sa­rı­sı­nı Mec­lis’e ta­şı­dı. Tor­ba ya­sa­da ya­pı­la­cak de­ği­şik­lik­le; Tİ­B’­in özel hayata ilişkin in­ter­net­te ya­sak­la­ma ka­ra­rı al­ma­sı du­ru­mun­da, bu ka­ra­rı 24 sa­at için­de mah­ke­me­ye ta­şı­ma­sı zo­run­lu­lu­ğu ge­ti­ri­le­cek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.