Gül mü Albayrak mı? Erdoğan kararını verdi

Gül mü Albayrak mı? Erdoğan kararını verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, 'maklube' çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3 kez bir araya geldiği öğrenildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “maklube” çıkışıyla ortaya çıkan Albayrak-Gül kavgasının altında yargıyı kimin kontrol edeceği çekişmesinin yattığı belirtiliyor.

Gül’ün, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekibi başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve partideki bazı grupların kendisinden habersiz yargıda bazı atamalar yapma, yargıyı kontrol altına alma çabalarından çok rahatsız olduğu, “maklube” çıkışını da bu nedenle yaptığı kaydediliyor.

Albayrak ekibinin ise bazı taleplerini yerine getirmeyen Gül’ü ekarte etmeye çalıştığı, olası bir kabine revizyonunda da Adalet Bakanlığı’na kendilerine yakın bir ismi getirmek istediği dile getiriliyor.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün “FETÖ’yle mücadele eden hâkim ve savcıların yerine ByLock’çular getirildi” iddiasına Adalet Bakanı Gül’ün “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” yanıtı vermesiyle AK Parti içinde ortaya çıkan kavganın neden kaynaklandığı tartışılıyor.

ALBAYRAK EKİBİ GÜL'Ü EKARTE ETMEK İSTİYOR

Albayrak ekibi, Gül’ün kabine dışında kalmasını, yerine kendilerine yakın bir ismin bakan olmasını istiyor.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Gül, önceki gün “maklube” yanıtı vermesiyle ortaya çıkan kavganın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 3 kez bir araya geldi.

Gül’ün yakın çevresi, Erdoğan’ın Gül’e destek verdiğini, herhangi bir sorun olmadığını belirtiyor.

Adalet Bakanlığı’nın Fettah Tamince hakkındaki FETÖ dosyasında verilen takipsizlik kararına yaptığı itirazdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinin olduğu kaydediliyor. 

 

 


SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.