Gül, Saadet Partisi'nden aday mı olacak?

Gül, Saadet Partisi'nden aday mı olacak?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi’nden aday gösterilecek mi? sorusuna Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklama ile yanıt verdi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basının karşısına geçti ve önemli konularda açıklama yaptı.

Mollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yaşanan 'polemiğe’ değindi. Karamollaoğlu "Hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz." dedi.

ANAP, Abdullah Gül ile görüştü mü? ANAP’tan flaş açıklama

Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün Saadet Partisi'nden cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin "Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz" yorumunda bulundu.

Karamollaoğlu'nun konuşmasının öne çıkan bölümü şöyle:

GÜL VE ERDOĞAN ARASINDAKİ KHK POLEMİĞİ

“Bir bardakta fırtına koparmak derim ben buna. İki taraf da aynı şeyi söylüyor; bu sadece 15-16 Temmuz’la ilgilidir. Eski bir cumhurbaşkanının ‘benim tereedüdüm var’ demesinin hainlik olarak algılanmasını benim hafsalam almıyor. Aynı görüştesiniz zaten. Bir iki kelime değiştirmekte kime ne zararı olur? Bugün birlikte hareket edenler yarın rakip olabilirler. Aynı takımdaki atletler bile bazen aynı kulvarda birbirlerine rakip olabilirler. Aynı kulvarda koşmasını hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz.”

Eski AKP Milletvekilinden Abdullah gül ile ilgili şok iddia

ABDULLAH GÜL’ÜN SAADET PARTİSİ’NDEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

Karamollaoğlu Abdullah Gül'ün Saadet Partisi’nden cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin ise “Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz.” yanıtını verdi.

“ORTAK ADAY KAMPLAŞMAYA NEDEN OLUR”

Karamollaoğlu seçimlerde “Kendisinin aday olup olmayacağı” yönündeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi; “Şartlar ne gösterir bilinmez. Bana soran çok oluyor. Ama tekrar ediyorum, biz kazanacak bir aday göstermek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı için ‘ortak aday’ kamplaşmaya neden olabilir. Onun için biz bir aday çıkaracağız. Çıkardıktan sonra diğer partiler ne yapar bunu bilemem. Seçimlere gidilirken kamplaştırıcı ifadeler yerine daha çok ilkeler üzerinden gidilmesinden yanayız. Biz herkese hitap edecek bir aday olmalı diye düşünüyoruz.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.