Gül ve Akşener'den ilginç zamanlama

Gül ve Akşener'den ilginç zamanlama

Gazeteci Serdar Arseven “Bakalım sayın Gül ne diyecek” diye sorduğu yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 3 Aralık’ta Kayseri’de kendisinin de aralarında bulunduğu birkaç gazeteci ile bir araya geleceğini yazdı.


MHP Genel Başkan Adaylığını ilan eden ancak MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’ de “ilginç bir tesadüfle” 3 Aralık tarihinde Bursa’da kendisini destekleyenlerle bir araya geliyor.


Arseven, köşesinde  “Umarım, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında Türkiye’ye kurulan tezgahlara dikkat çekmekte ‘hasis’ davranmaz. Her tarafa çekilebilecek mesajlar vermez. Batı’nın gözüne girmek için sergilediği bütün tavırların hepimize zarar verdiğini gözden uzak tutmaz! Ve bu milletin ‘Reis’i asla yalnız bırakmayacağını!..” diyerek Abdullah Gül’e “ayar” vermeye çalıştığı yazısının ardından Meral Akşener’in Bursa’da yapacağı toplantının zamanlaması siyasi kulislerde büyük bir tartışma yaratacağa benziyor.


Meral Akşener’in 3 Aralık’ta Bursa’da yapacağı toplantıda kendisi ile birlikte hareket edenlerle buluşup, siyasette yeni bir rota belirleyeceği konuşuluyor.


Yaşanan bu “ilginç tesadüfün” ardından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin düzenlediği “Türkiye’de Anayasalar ve Siyaset” konulu konferansta, Türkiye’nin geleceğe doğru yol kat edebilmesi için Anayasa ve parlamenter sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "15 gün içerisinde anayasa değişikliğiyle ilgili bir teklifi meclise vereceğiz" demesi, Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler ve tartışmaların olacağının ipuçlarını veriyor.


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum