Gül Yine Cumhurbaşkanı Olsun!

Gül Yine Cumhurbaşkanı Olsun!

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK parti cephesinden bugüne kadar dile getirilmemiş bir öneride bulundu.

Siyasi partilerin Ağustos ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığıs eçimleri için hangi isimleri aday göstereceği merakla beklenirken AK Parti'nin adayının Başbakan Erdoğan olacağı yönündeki beklentiler de hat safhada. 

 

Başbakan Erdoğan'ın son açıklamaları cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili beklentileri zayıflatırken konuyla ilgili AK Parti cephesinden ilk farklı yorum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek, Mayıs ayında kesinleşmesi beklenen AK parti'nin cumhurbaşkanı adayı için Abdullah Gül'ü işaret ederek yola Gül'le devam edilmesi yönündeki temennisini dile getirdi. 
 
Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin başında kalmaya devam etmesi ve Cumhurbaşkanlığında Abdullah Gül'le yola devam edilmesi yönündeki görüşlerinin sebebini Yenişafak gazetesine açıklayan Gökçek, Cumhurbaşkanlığının Başbakan Erdoğan'ın hakkı olduğuna kesinlikle inandığını ancak arzusunun Erdoğan'ın bir dönem daha başlarında kalması olduğunu dile getirdi. 
 
Bu arzusunun gerekçesini "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi belli bir noktaya getirdi. Başlattığı bazı işler var ve bu işleri bitirmeden gitmemesi lazım. Bir dönem daha başbakan olarak kaldığında Türkiye'nin rayına oturacağına ve bu işlerin de biteceğine inanıyorum. Ne olursa olsun cumhurbaşkanlığının fonksiyonu başbakanlık kadar aktif değil." sözleriyle açıklayan Gökçek, cumhurbaşkanlığı adayı olarak gönlünden geçenin Abdullah Gül olduğunu da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.