Gülen hakkında şok şuç duyurusu

Gülen hakkında şok şuç duyurusu

Gülen'e 'örgütlü darbe teşebbüsü'nden suç duyurusu.

Cemaat lideri Fethullah Gülen'in "örgüt kurma, örgütlü darbe teşebbüsü, örgütlü dolandırıcılık ve memuriyet görevini suistimal" gibi suçlardan suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Hüdaverdi Yıldırım'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçede, İstanbul merkezli operasyonun sonucunda, milli ekonomik sırlar ile MİT'in devlet sırrı niteliğindeki faaliyetlerinin ifşa edildiği, hukuka aykırı teknik takip yapıldığı öne sürüldü.

Dilekçesinde 17 Aralık operasyonları sonucunda, uzmanlara göre ülke ekonomisinin 200 milyar lira civarında zarara uğradığını belirten Avukat Yıldırım, "Bu rakam, her vatan evladının 3 bin lira civarında borçlanması demektir. Vatana ihanet, meşru hükümete yönelik darbe, nitelikli dolandırıcılık, memuriyet görevini suistimal suçları aynı anda ve aynı kişiler tarafından alenen işlenmiştir. Fethullah Gülen, savcılar üzerindeki siyasi ve manevi gücünü kullanarak, savcıları meşru hükümeti hedef alan operasyonları yapmasında azmettirici olduğu ve asli fail sıfatıyla hareket ettiği için suçludur. Gülen ile birlikte söz konusu suçlara iştirak ettikleri tespit edilecek yargı mensupları ve kolluk güçlerinin, 'örgüt kurma', 'örgütlü darbe teşebbüsü', 'örgütlü dolandırıcılık ve memuriyet görevini suistimal' suçlarından yargılanmasını talep ediyorum" dedi.

Hüdaverdi Yıldırım'ın suç duyurusu, 2014/28340 dosya numarasıyla işleme konularak, İstanbul Cumhuriyet savcılarından Erhan Gülcan'a tevzi edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.