Gülen'e Bağlılık mektupları yağıyor

Gülen'e Bağlılık mektupları yağıyor

Devlet kademesinde yer alan bazı bürokratların Fethullah Gülen'e mektup göndererek 'Hizmetin vereceği her türlü göreve hazırım' dedikleri ortaya çıktı

Paralel yapı mensubu çeşitli düzeydeki bürokratlar kendi imzalarıyla yazdıkları mektuplarda Fethullah Gülen'e bağlılıklarını dile getirip "Hizmetin vereceği her tür vazifeye hazırım" diyor "Abilerin" araya girip yazdırdığı anlaşılan mektuplarda bir kaymakamın, "Hizmete bir er olarak kabul olunursak şükran duyacağız" ifadeleri de yer alıyor

 

Paralel yapıya mensup bürokratların, bürokrasiye girmeden önce Fethullah Gülen'e biat mektubu yazıp altına ıslak imza attığı ortaya çıktı. Mektup talebinin "abi"lerden geldiği ise satır aralarından anlaşılıyor. Bu yapıya bağlı, başta kaymakamlar olmak üzere devlet görevlilerinin mektuplarında çarpıcı detaylar da yer alıyor. Bir mektupta şu anda kaymakamlık görevi yapan A.K. "Eğer hizmete bir er olarak kabul olunursak asıl biz minnet ve şükran duyacağız" diyor. Başka bir kaymakam K.K. ise Gülen'e yolladığı mektubunda "Hizmetin takdir edeceği her türlü vazifeyi kabule hazır olduğumu bildiririm" ifadelerine yer veriyor. İşte imzalı o mektuplardan örnekler:

 

KAYMAKAM A.K.: Muhterem efendim… Var olmanın özünü burada kavradık. Boş bir hayal peşinde koştuğumuz hayatımız bu hizmette yön buldu. Bu günümüzü bu hizmetle istikrara kavuşturduğumuz gibi ahiretimizi de burada kazanacağımıza inanıyoruz. Eğer hizmete bir er olarak kabul olunursak asıl biz minnet ve şükran duyacağız. Zaman, yer veya başkaca bir şey ileri sürmek bize çok abes gelmektedir. İster bir nefer, ister şehit bir asker ömrümce itaat ve inkiyadda… Allah yar ve yardımcımız olsun. İmza: A.K. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

 

KAYMAKAM K.K.: İsmim K. K. Memleketim Aydın. Bu eylül inşallah İstanbul Hukuk'u bitireceğim. Mezuniyetimden itibaren 3 yıl içinde hizmetin takdir edeceği her türlü vazifeyi kabule hazır olduğumu bildiririm. İleriki yıllar için takdir yine hizmetindir. Şehadetim için büyüklerin, hususen Hocamın dualarını istirham ederim.

 

İLAHİYATÇI O.B.: Muhterem hocam. Selam eder, kemal-i hürmetle kadem-i mübarekenizden öperim. Dualarınıza dahil buyurmanızı niyaz ederim. Hocam; Hizmet-i imaniyemizde kayıtsız şartsız istihdam buyurmanız mücrim talebenizin en büyük arzusudur. İstediğiniz yerde istediğiniz şekilde, istediğiniz kadar kalıp vazife yapmayı Rabbim adına söz veriyorum. Şehadetle ömrümüzü noktalarız. Sizden bu konuda dua ve himmet dileniyorum. Ayrıca aile efradımızın da hizmeti tanıması için hususi duanızı istirham ederim.İfademdeki hatalardan dolayı özür dilerim. Pürkusur talebeniz O.B.

 

AVUKAT G.Y.: Muhterem hocam. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Evvela şunu belirtmeliyim ki hizmet için mahdut bir süre tayin etmek mümkün değildir. Allah'ın lütfuyla bu sevdaya bir kere düştük. Bundan geriye dönüş döneklik olur. Rabbim muhafaza etsin. Fakat madem ki ağabeylerimiz tarafından böyle bir şey istendi, bu isteğe icabet etmiş olmak için süre belirtmek zorunda kalıyorum. Bana göre, Allah izin verdiği takdirde en az 3 yıl emrinizdeyim. Siz bu süreyi artırma hususunda serbest tasarruf yetkisine sahipsiniz. Ayrıca taahhüt ederim ki, ileride her hangi bir kamu hizmetinde vazife aldığım takdirde, istenildiği zaman hiç düşünmeden istifa edip hizmete koşacağım. Çünkü Rabbimin hizmeti devletin hizmetinden çok yücedir. Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun. Not: 3 yıldan beri nişanlı olmam münasebetiyle ailem tarafından evlilik için sıkıştırılma durumu var. Göz önünde bulundurulursa memnun olurum. İmza: G.Y.

 

R.G.: Muhterem hocam. Abilerimiz hizmet etme mevzusunda bizden bir mektup yazmamızı istediler. Bizlerin yetişmemizi sağlayan ve yakinen tanıyan onlardır. Hizmette bizi neye layık görüyorlar ve nasıl takdir ediyorlarsa onu yapmaya hazırım. Hizmetten gelecek her şeye razıyım. R.G.


A.R.: Pek muhterem hocam. Bu hizmette kaldığım müddetçe mesut olacağım inancını taşımakta ve nefsimi buna ikna etmeye azmetmiş durumdayım. Bu sebeple hakkımda verilecek her türlü hükme ilanihaye rıza gösteriyor ve bu vazifeyi ifa esnasında şehadetim için dualarınızı intizar ediyorum. A.R.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.