Güleni kaçırma pazarlığı yapıldı mı? ABD Adalet bakanı açıkladı

Güleni kaçırma pazarlığı yapıldı mı? ABD Adalet bakanı açıkladı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ele başı Fethullah Gülen’i Amerika Birleşik Devleti’nden kaçırma pazarlığı yapıldı mı? sorusuna  ABD Adalet Bakanı yanıt verdi. İşte ayrıntılar;

Kamuoyunda geçtiğimiz günlerde, FETÖ elebaşının ABD’den kaçırılarak Türkiye’ye iade edileceği ve bu konuda eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn ile belli bir para karşılığında anlaşıldığı iddiaları yer almıştı.

Bu iddiaların ardından eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in avukatları bir açıklama yapmıştı. Flynn'in avukatları Türk yetkililerle Fethullah Gülen'in kaçırılarak Türkiye'ye teslim edilmesi için pazarlık yaptığı iddialarını yalanlamıştı.

Konu ile ilgili bir açıklamada ABD Adalet Bakanı Sessions’tan geldi. Sessions konu ile ilgili Amerikan Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nda konuştu.

Bakan Sessions, oturumda Rusya'nın ABD seçimlerine etkisi, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Türkiye'yle ilişkileri dahil, birçok tartışmalı konuda soruları yanıtladı ve ‘Gülen'i kaçırma pazarlığından haberim yok’ dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.