Gülen'i Obama'dan istedim

Gülen'i Obama'dan istedim

Erdoğan, "Gülen'i Obama'dan istedim, olumlu baktı" dedi ve internet yasaklarının olabileceği bazı yeni önlemlerin alınacağı sinyalini verdi.

ATV ve A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen vardı. ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Erdoğan, "Obama ile bu konuyu görüştüm. Oradan da umutluyum. 'Benim ülkemi karıştıran sizde Pensilvanya'da yaşıyor' dedim. ABD'nin iç güvenliğini tehdit edeni bizden istiyorsunuz, bende sizden isterim, her şeyin başında o var' dedim ve o da olumlu baktı." ifadesini kullandı. 

Telefon dinlemeler

İnternette yayınlanan telefon kayıtlarının montaj olduğunu söyleyen Erdoğan, artık kriptolu telefon kullanmadığını söyledi. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dinlenmesiyle ilgili olarak da 'Cumhurbaşkanı'nın da ikili görüşmelerinin dinlenmediğine inanmıyorum, arşivde var, vakti geldiğinde çıkacaktır' dedi. Projenin 1980 yılında başlaığını söyleyerek paralel yapının bugün zirve yaptığına dikkat çekti.

Yeni önlemler

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinden sonra yeni yasal düzenlemeler yapılarak Cemaat'le mücadeleye devam edileceğini söyledi. Başbakan facebook ve youtube'un kapatılmasının da bu önlemler arasında olabileceğinin işaretini verdi. Erdoğan, "O konuda kararlılığımız var, benim ve bazı arkadaşlarımızın, hepsinin değil. Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil. Çünkü bu insanlar kazançları için her türlü ahlaksızlığı, ajanlığı, casusluğu teşvik ediyorlar. Bunun bir sınırı yok. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satır başları ise şöyle: 

"Meydanlardaki coşkudan görüyorum ki paralel yapı meselesi halkı birbirine kenetlemiş. Bugün Malatya mitingimizde emniyet rakamlarına göre 100 bin kişi vardı. Daha paralel yapıya girmeden meydan tepkisini ortaya koyuyor.

Vatandaş enteresan sloganlar bulmuş, pankartlar çok farklı. Duygu ve tepki çok farklı. Muhalefet sürekli fotomontaj diyor. Bunların tekniği çok farklı. İnanmadıkları şeylere hemen fotomontaj diyorlar. 30 Mart'ta fotomontajı görecekler.

Koç grubu ile görüşme

Kendileri böyle bir ricada bulundular. Şimdi şöyle, tabii Koç  Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. 'ikisi abi kardeş beraber geldiler, tabii biz açıkçası  Hürriyet'teki o söyleşiye de hiç girmedik. Hiç o konuya da yani böyle böyle dediniz. Hiç ona girmedim. Sadece orada bizim şeyimiz, özellikle yapacakları  yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu. Hatta Kuzey Irak ile ilgili konulara  da yani girmedik. Ağırlıklı olarak şu anda Kocaeli Yeniköy'de bir büyük  yatırımlarından bahsetti ki, o da 400-500 milyon dolar civarında yatırım. Mayıs ayında açılışına, yani ısrarla şahsımı, olmadığı takdirde temsil edeceğiniz bir  bakan arkadaşın orada olması veyahutta malum Ford'un başındaki zat, o da gelecek dediler bir randevu verin dediler. Dedim buyursun gelsin randevu veririz dedik.

'Aydın Doğan işi zorlaştı'

Açılışını yapmak şahısımda teklifte bulundular. Aydın Doğan'ın işi zorlaştı. Onun daha farklı yerleri devreye sokmak lazım. Çünkü şu andaki yayın politikalarıyla çok çok ahlaki olmayan yollara giriyorlar. Özellikle köşe yazarlarıyla hiç ahlak şu bu yok. Ben zaten paralel yapının adeta bir yayın organı gibi bir çalışmanın içindeler. Köşe yazarları da aynı şekilde öyle. Geçenlerde içlerinden bir tanesini deşifre ettim biliyorsunuz. Mesela yasa ihlalleri oluyor. Ve bunu savunuyor. Bunu savunan gazete ile nereye gidersiniz? Meclis'te bu yayınlar yapılıyor, kalkıyor bunu savunuyor. Anayasa ihlalleri yapılıyor bunları savunuyorlar. Bu insanlara kalkıp da buyurun gelsinler konuşalım diyemem. Benim yaradılışıma ters.

'Casusluk ve ajanlık'

Şu anda yargı adil bir karar verebilecek durumda değil. Çünkü yargıyada o şekilde dizayn etmişler. Bunun o şekilde düzenlenmesi lazım önce.  Neden HSYK'dan başladık? İstediğini istediği zaman istediği şekilde dinliyor. Bunların hepsini yaptılar ve yapıyorlar. Yüz binlerde insanı dinlediler. Yaptıkları atamalar neticesinde savcılar karıştırdıkça başka şeyler çıkmaya başladı. Bu arada bir çok CD vs kaçırılmış durumda. Şimdi yargıya geldiğimiz zaman orada da farklı bir düzenleme var. Bizim başımızda bilir kişi denilen bir bela var mesela. Kime göre belirlenecek bu bilir kişi. Bu kişi ajanı da kurtarıyor, casusu da kurtarıyor.Yargıda bir düzenlemenin yapılması şart. Bunun adımlarını atmadığımız sürece ulusal güvenliğimiz tehdit altındadır.

'Dinlerseniz dinleyin'

Tehditten kurtarmak için ilk adımı attık. Bunların devamı niteliğindeki adımları da atacağız. Şu anda dinlenme riski olmadan konuşacak durumda değilim. Güvenli hat kullanmıyorum, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. 

Ne dinlerseniz onu dinleyin diyorum. Bu işin rezilliği çıktı. Önemli adımlar attık, buraları temizleyeceğiz. Hesabını da soracağız. Ortaklarının içinde anamuhalefet de var, bizimle birlikte mücadele vermiyor. Bu dinlemeler adamı ipe götürür, öyle montaj var. İnsanları eşlerinden ayırır, aileyi bozar.

'Atacağımız yeni adımlar var'

Getirdiğimiz internet yasasına malum çevreler hemen itiraz etti. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bazıları Youtube ve Facebook'la ilgili bazı şeyler söylüyor. O konuda kararlılığımız var, benim ve bazı arkadaşlarımızın, hepsinin değil. Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil. Çünkü bu insanlar kazançları için her türlü ahlaksızlığı, ajanlığı, casusluğu teşvik ediyorlar. Bunun bir sınırı yok. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz.

'Alevi ifadesi bence montaj'

Adalet Bakanı ile yaptığım konuşma da yine parça parça birleştirilmiş. Şu anda Adalet Bakanımın Alevi ifadesi de bence bir montaj. Hatay'da bir kritik seçim süreci var. Bu durum da sayın Kılıçdaroğlu'nun çok hoşuna gider. Dinlenmemiz anayasaya aykırı. Bu medya onurlu olsa bunları yayınlamaz. Kim dinliyor? Paralel yapı. Bunu nereden dinliyor, aramaya gerek yok; TÜBİTAK.

'Gülen'in iadesi'

Sayın Obama ile bu konuyu görüştüm. Ordanda da umutluyum. 'Benim ülkemi karıştıran sizde Pensilvanya'da yaşıyor' dedim. ABD'nin iç güvenliğini tehdit edeni bizden istiyorsunuz, bende sizden isterim, her şeyin başında o var' dedim.

Ailem ve çocuklarımla ilgili iftiraları halen yapmaya devam ediyorlar. Benim evlatlarımın boğazından haram lokma geçmemiştir. Karar mekanizmalarından bunlar temizlenmelidir. Çözümlendikten sonra yargıya sevk edilecekler. Biz burada son çeteyi çökertinceye kadar mücadele edeceğiz. Bunlar cemaat falan değil, alt tabakalaarı cemaat. Bunlar örgüt. Son MGK'da da konuştuk, ulusal güvenliğimize tehdit olan yapılar karşısında hükümet önlem alır.

'Balyoz ve Ergenekon davaları'

Balyoz ve Ergenekon davaları çok farklı. Balyoz'da çok hızlı gittiler. Ergenekon'da ise hala gerekçeli karar açıklanmadı. Bu manidardır. Gerekçe yazılmadığı için üst mahkemeye itiraz yapılamıyor. Başından beri temennim tutuksuz yargılanması şekilinde olmuştur. Bu mahkemelerde değil de Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini ifade ettim.

Kaynak: ATV ve A Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.