Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya yatırılan para dudak uçuklattı

Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya yatırılan para dudak uçuklattı

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu, FETÖ'ye destek için Bank Asya'ya yatırılan para tutarını açıkladı.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda 2 yıl içinde verilen kararlara yönelik açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

 

250 PERSONEL GÖREV ALDI


Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle tesis edilen işlemlere yönelik başvuruları değerlendirmek üzere kurulan komisyonun 22 Mayıs 2017'de göreve başladığını hatırlatan Tanrıkulu, 7 üyeden oluşan komisyonda 80 raportör ve 250 personelin görev aldığını bildirdi.

Komisyonun görevleri arasında, KHK ile yapılan kamu görevinden çıkarma, yurt dışı öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, emekli güvenlik personelinin rütbelerinin alınması ve kapatılan kurum, kuruluşlara ilişkin başvuruların bulunduğuna işaret eden Tanrıkulu, 17 Temmuz 2017'den itibaren kurulan sistemle elektronik ortamda başvuruların alınmaya başlandığını anımsattı.

Tanrıkulu, 22 Aralık 2017'den itibaren de komisyonun karar vermeye başladığını ifade etti.

 

BANK ASYA'YA YATIRILAN PARA 2 MİLYAR 369 MİLYON LİRA

 

Tanrıkulu, ihraç edilen kamu görevlileri, eş ve çocuklarına ait 2014'ün Ocak ayından 2015'in Şubat ayına kadar geçen sürede 465 bin yeni hesap açıldığı ve örgüte destek için Bank Asya'ya yatırılan para tutarının da 2 milyar 369 milyon lira olduğunu dile getirdi ve "Komisyonda başvurusu bulunan yaklaşık 28 bin kişinin başka bir bankadan kredi kullandığı ve bunlardan 12 bin kişinin de söz konusu parayı Bank Asya'daki hesabına destek mahiyetinde yatırdığı belirlendi" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.