Gülşen’in yargılandığı dava ertelendi

Gülşen’in yargılandığı dava ertelendi

Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bitti, dava 1 Mart'a ertelendi.

Şarkıcı Gülşen'in, bir konserde imam hatip mezunları ile ilgili söylediği ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Gülşen katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 3 şikayetçi katıldı.

‘Müşteki’ sıfatıyla davaya katılan Eren Yıldırım, "Şahsa kızgınım, seyirciye dönerek halka alkış tutturup hakaret etmiştir. İmam hatipleri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir. İtibar suikastine maruz kaldım. Ben imam hatipli olarak özrünü kabul etmiyorum. Şikâyetçiyim" dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği avukatı Sezgin Koç ise, "Sanık söylediği sözleri kabul ediyor. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir ancak, sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir. Ülkede milyonlarca imam hatipli vardır. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa, binlerce kişinin zarar göreceği açıktır. Sanığın beraat etmesi halde, herhangi bir kişinin toplulukta sapık dersem benim yargılanmamı gerektirecek bir durum olmayacak diye düşünecektir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Savcı, suçtan zarar görme ihtimali olanların katılma talebinin kabulünü; Gülşen lehine katılma talebinde bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun talebinin ise reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

Hakim, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin davaya müşteki olarak eklenmesine karar verdi.

Lehte ve aleyhte tüm katılma taleplerinin reddedilmesine karar veren hakim, tanık dinlenmesi taleplerinin de "yargılamaya yenilik katmayacağına" kanaat getirerek reddedilmesine karar verdi.

Dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için iddia makamına gönderilmesine karar veren hakim, davayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.