Gümrük muhafaza ekipleri, 45 kiloluk eroine geçiş vermedi

Gümrük muhafaza ekipleri, 45 kiloluk eroine geçiş vermedi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince Yalova’da bir TIR’da piyasa değeri 8 milyon 990 bin TL olan 45 kilo eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülen çalışmalar kapsamında Almanya’ya gitmek üzere Yalova Gümrük Sahasına gelen İran uyruklu Y.J. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı meyve suyu taşıdığı beyan edilen TIR şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde x-ray’e sevk edildi.

Muhafaza personeli tarafından gerçekleştirilen taramada dorsenin altında yer alan fren hava tüplerinde şüpheli yoğunluk olduğunun tespit edilmesi üzerine TIR’ın geçmiş hareketleri Kara Kapıları Taşıt Takip programı üzerinden sorgulandı. Sorgu sonucunda aracın Gürbulak Sınır Kapısından yurda girişinde de x-ray taramasına girdiği görüldü ve derhal Gürbulak’tan TIR’ın ilk taramasına ilişkin görüntüler istendi. Karşılaştırmalı olarak yapılan görüntü analizi sonucunda farklılar olduğu belirlendi ve TIR detaylı olarak aranmak üzere muhafaza memurları nezaretinde arama hangarına yönlendirildi.

-45 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ-

Taramada şüpheli olarak işaretlenen dorsenin altında bulunan hava tüpleri muhafaza personeli tarafından bulundukları yerden söküldü ve hangara getirilen narkotik dedektör köpek “Sascha”’nın aşırı tepki verdiği görüldü. Tüplerin kapakları söküldüğünde içerisinde ayrı bir bölme oluşturulduğu, bölmenin köpeğin koku almasına engel olmak için silikon conta sıkılarak kapatıldığı ve içinin koli bandıyla sıkıca sarılmış paketlerle dolu olduğu ortaya çıktı. Paketlerden alınan numune uyuşturucu test kitinde analiz edildiğinde ise maddeden eroin uyarısı alındı.

Paketler boşaltılıp sayım tamamlandığında fren hava tüplerine gizlenmiş vaziyette toplam 22 adet pakette piyasa değeri 8 milyon 990 bin TL olan 45 kilo eroin ele geçirildi. Olay hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.