Gümrük Muhafaza Ekipleri “yedek parça” çetesini çökertti

Gümrük Muhafaza Ekipleri “yedek parça” çetesini çökertti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri Bursa’da toplam değeri 3,5 milyon TL olan, üzerinde haciz, trafikten men ve yakalama kaydı olan otomobilleri parçalayıp satan çeteyi çökertti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Bursa’da üzerinde haciz, trafikten men, yakalama kaydı olan ve yabancı plakalı olup ülkede kalış süresi dolmuş araçların parçalanarak satıldığı tespit edildi.

Olay üzerine harekete geçen Ankara ve Bursa Gümrük Muhafaza Ekipleri merkezden koordine edilen bir operasyonla Bursa’da belirlenen 7 ayrı adrese baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda M.G. ve İ.G. isimli şahıslara ait 7 farklı oto yedek parça dükkânında aralarında BMW ve Mercedes gibi lüks araçlarında bulunduğu herhangi bir fatura veya evrak ibraz edilemeyen toplam 40 adet otomobil ve otomobil iskeleti, 79 adet araç motoru/motor bloğu ile tamamen parçalanıp satılmış olan 12 adet otomobile ait ruhsat bulundu.

Bursa 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin arama ve el koyma kararına istinaden gümrük muhafaza personeli tarafından işyerlerinde bulunan otomobil ve motorlara el konuldu. İş yeri sahipleri ve çalışanlar hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen soruşturma devam ediyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.