Gümrük vergisi sıfırlandı! Buğday, arpa ve mısırdan haber var!

Gümrük vergisi sıfırlandı! Buğday, arpa ve mısırdan haber var!

Buğday ithalatında yüzde 45, arpa ithalatında yüzde 35 ve mısır ithalatında yüzde 25 oranındaki gümrük vergileri 2021'e kadar yüzde sıfır olacak.

İthalat Rejimi Kararına Ek karar ile ülke gruplarına göre yüzde 45’e kadar olan buğday, arpa ve mısırda  gümrük vergisi, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sıfırlandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete’de yayınlanan karar uyarınca 1001 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu(GTİP) buğday, 1003 GTİP’li arpa ve 1005 GTİP’li mısır ithalatında gümrük vergileri yılbaşına kadar sıfırlandı.

Gümrük vergisi, buğdayda yüzde 45, arpada yüzde 35, mısırda ise yüzde 25 seviyesindeydi. Tüm ülke gruplarına aynı oranda uygulanan gümrük vergisi sadece Bosna Hersek’ten yapılan ithalatta yüzde 0 düzeyindeydi.

İHRACATTA KISITLAMA!

Dünyada ve Türkiye'de etkili yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken, Rusya ve Ukrayna gibi başlıca hububat ihracatçısı ülkelerin de ihracatı kısıtlamaya yönelik tedbirler alması öngörülüyor. Ayrıca, Çin gibi ithalatçı ülkelerin gerçekleştirdiği yoğun ithalat ve kuraklık nedeniyle de gelecek yıla ait ekilişlerin olumsuz etkilenmesi gibi sebeplerle dünya hububat fiyatlarında artış yaşanıyor.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.