Günay Demir

Günay Demir

Düşünüyorum lütfen siz de düşünün!

Düşünüyorum lütfen siz de düşünün!

İlk önce #hepimizburadayız oluşumu ile tohumu atılan, sonrasında #YenilikPartisiyle taçlandırdığımız bu süreçte, bana aylardır günlerdir neden yeni bir parti kurma ihtiyacı duydunuz, Neden Öztürk Yılmaz'ın yanındasınız, Neden bölücülük yapıyorsunuz, bu ve buna benzer soru soran arkadaşları aydınlatmak için yazdığım bir yazı.

Umarım bu soruyu soran herkese toplu cevap olur..

Ben neden mi buradayım...

Öncelikle #Yenilikpartisi büyük bir gereksinimden doğdu..!!!

Şimdi...

Ben DÜŞÜNÜYORUM LÜTFEN SİZLERDE OKURKEN DÜŞÜNÜN..

Otoyolda giderken "bir fabrika bacası dikiz aynamda kaybolmadan diğeri görüş alanıma girmezse ülkemden umutlu olamam" diyen Alman olmak nasıl bir şeydir, bilmiyorum...

Ama yol yaptı diye ülkenin geleceğini ipotek altına alanlara neredeyse tapan insanların coğrafyasında bunun nasıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum ..

VE DÜŞÜNÜYORUM 
                  
Tanrı Hollandalıyı ve Hollandalı Hollandayı yarattı" diyen o milletin insanı olmak nasıl bir şeydir... bilmiyorum.

Onların nüfusu kadar ilköğretimde öğrencisi olan bir ülkede, hiçbir şeyi bilmediğinin bile farkında olmayanların seçtiği, liyakatten habersiz siyasi kadroların gündelik tutarsızlıklarına her gün uyumsuz düşmek...nasıl bir şeydir biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM 

''Çocuklarımı önce Hiroşima müzesine götürüyorum, çalışmazsan bunu yaşarız, sonra hiper-teknolojik fabrikaya götürüyorum çalışırsan bunu yaşarız' diyen Japon olmak nasıl bir varoluş... bilmiyorum.
asırlardır kişisel temizliğini inancıyla temellendiren ama suya-sabuna dokunmadığından, yanından geçerken bile burnunun direğince fark edilen o kokuları , hamamlarındaki suyun kaldırma kuvveti olmayan bir ülkeden inançsız insanların ülkesi Japonyanın toplumsal uzlaşı ve saygı kültürüne saygı hissetmeyi...

İşte bunu çok iyi biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM

New Horizon uydusunu 5 milyar km rotada tutup Pluton gezegenine ulaşınca, "sıradaki ulusal mutluluğumuz ne?" diye sabırsızlanan Amerikalı olmak nasıldır... bilmiyorum.

Ama öğrencisini kendi istediği okullarına tıkıştırıp bilimsellikten-evrensellikten uzak, pusulasız geçmişleri için rotaya sokmayı büyük medeniyet diye isimlendiren adamı alkışlayan miting kalabalığıyla doğru ve güzelde buluşamamanın sızısını...çok iyi biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM 

Teknolojiye "sadece tüketici olmayın kod yazmayı da deneyin, gelecek bilgi toplumlarının" diyen başkanın ülkesinde yaptığı konuşmayı izlediği bilişim alanı bakanının aynı konuda, "bu teknolojiye fazla takılmayın, kafayı yersiniz" deyişini izlemeyi ve yutkunmayı... çok iyi biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM 

Hayat yeterince mükemmel olmadığından sanat var" diyerek çocuklarını Louvre duvarlarındakilere bakarak büyüten Fransız ebeveyn olmak nasıl bir doyumdur... bilmiyorum.

Ama kendi çocuğunu sıvasız evlerin duvarlarına bakarak büyütmeye mahkum edenlerin dününü de, bugününü de...çok iyi biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM 

Öğrencilerinin, "düşünen insansı robot bilimleri" seçmeli ders olarak seçmek için yarıştığı ülkelerde uyanmak nasıldır... bilmiyorum.

Yetişen nesillerine din bilgisini seçtirmeli(!) ders kılan düşünmeyen robotsuların makbul sayıldığı,matematiği-biyolojiyi seçmeli yapmayı tartışmaya açışımızı, geriye kalan dünyada bilimin rönesansı yaşanırken, matbaayı ıskalayışımızı tekrarladığımızı, bizi bekleyen karanlıkları...çok iyi biliyorum

VE DÜŞÜNÜYORUM 

Adaletin hizmetinde bir huhuki düzeni tesis etmekle kendini sorumlu hisseden, tüm inanç ve inançsızlığa eşit mesafede kendini tanımlayan, sokaklara objektiviteyi hakim kılmak için anayasal laik hukuk devleti kurmuş devletlerin vatandaşı olmak nasıl bir mutluluktur...bilmiyorum.

Neredeyse her mahalledeki çıkarları için imar yasası değiştiren, devleti inanç temelli, yaşamdaki ahlaki değerleri ineceği durağa kadar giden bir tramvay kılmaya şehvetli, sokaklara dar açılı öznelliğin pusu-linç kültürünü hakim kılmaya aşırı niyetli kitlelerin kaotik geleceklerinde...yapacaklarını çok iyi biliyorum.

VE DÜŞÜNÜYORUM 

Hiç bir kere hayat bayram olmadı bu coğrafya insanına... insan olmakta biraraya gelemeyen, uzlaşısı mümkün olamayacak alt bileşkeler için birbirinin boğazına çöken, nefessiz bırakmayı kendi yolunun zaferi sayan
çoğunlukla... bizim 

varacağımız bir yer yok...İşte bu yüzden 

#Hepimizburadayiz
İşte bu yüzden
#Yenilikpartisi
İşte bu yüzden bende burdayım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Günay Demir Arşivi