Günde bir yumurta yemek bakın nelere iyi geliyor?

Günde bir yumurta yemek bakın nelere iyi geliyor?

Günde en az bir yumurta tüketmek hangi rahatsızlıklara iyi geliyor? Uzmanlar açıkladı… Ayrıntılar haberimizde;

Uzun yıllardır fazla yumurta tüketmenin kötü kolesterole etki ettiği konusunda uyarıda bulunan uzmanların aksine yapılan yeni bir araştırma tüm ezberleri bozdu.

fjnerfwieiuw.jpg

Yapılan araştırmaya göre, her gün en az bir yumurta tüketenlerin kalp krizi dahil olmak üzere kalp sorunlarını azalttığı tespit edildi.

fnrufh4uwehia.jpg

Kalp ve damar hastalıkları ile ilgili araştırmaların yer aldığı uluslararası akademik bir dergi olan Heart'ta yayımlanan çalışmada, Çinli ve İngiliz araştırmacılar, yumurta tüketimi ile kalp damar rahatsızlıkları, başlıca koroner rahatsızlıklar, iskemik kalp hastalığı, hemorajik ve iskemik inme arasındaki ilişkiyi inceledi.

n34rtdx4n7343.jpg

Uzmanlar, 2004-2008 yılları arasında seçilen katılımcılarla bir çalışma yaptı. Katılımcılara yumurtayı ne kadar sıklıkla tükettikleri soruldu. Kişilerin hastalık ve ölüm oranları incelenerek gözlemlendi.

tumurta-292829-siyaset-cafe.jpg

Araştırmacılar, kanser ve şeker hastalığı olmayan, kalp damar rahatsızlığı bulunmayan 416 bin 213 katılımcı üzerinde yeni bir çalışma yaptı.

hdfnun8d4.jpg

Bu grupta bulunan katılımcılarda 8-9 yıllık incelemenin sonucunda, toplam 83 bin 977 kalp damar rahatsızlığı vakası ve 9 bin 985 kalp damar rahatsızlığından kaynaklı ölümün yanı sıra 5 bin 103 koroner rahatsızlık tespit edildi.

x4nr784ynx7yn34r4y3.jpg

Yapılan çalışmanın ilk başında katılımcıların yüzde 13,1'i her gün en az bir yumurta tükettiğini söylerken, yüzde 9,1'i ise hiçbir zaman ya da çok nadir yumurta tükettiği bilgisini verdi.

zf3n348r83q4wer.jpg

Araştırmanın sonucuna göre, her gün en az bir yumurta tüketenlerin yüksek gelirli ülkelerle karşılaştırıldığında Çin’de daha yaygın olan hemorajik inme geçirme riskinin yüzde 26, hemorajik inme sebepli ölüm riskinin yüzde 28, kalp damar rahatsızlığı riskinin de yüzde 18 daha düşük olduğu belirlendi.

yumurta383939-faydalari-siyaset-cafe.jpeg

“Asla / Nadiren” yumurta tüketenler kategorisindeki gruba kıyasla günlük olarak yumurta tüketen kişilerin, kalp kasının, çeşitli nedenlerle beslenememesi sonucu ortaya çıkan iskemik kalp hastalığı riskinin yüzde 12 daha düşük olduğu tespit edildi.

cjdrfuehru43u893489.jpeg

Yumurta tüketiminin sağlımız üzerindeki faydalarını incelemek için daha önce yapılan araştırmalarda, yumurta tüketimi ile koroner kalp hastalığı arasında önemsiz ilişkiler bulunmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.