Gündem yarattılar, AMA NASIL?

Gündem yarattılar, AMA NASIL?

MHP lideri Bahçeli’nin sözleriyle başlayan MHP - İYİ Parti gerilimi sertleşti. Bir grup MHP’li Akşener’in evinin önünde gece saatlerinde gösteri yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik 'Bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen, sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın, demedi deme' sözlerinin ardından MHP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerilim sertleşti.

Bahçeli'nin bu sözlerinin perde arkasında, Akşener'in salı günkü grup toplantısında MHP’ye atfen söylediği 'Saray yancısı, Saray paspası ve milliyetçilikten geçinen parti' ifadeleri olduğuna dikkat çekilirken, Akşener'in İstanbul Üsküdar'daki evinin önündeki protesto olayıyla ilgili de MHP’den hamle geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Söz konusu olayla ilgili MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı’nın, tümünün görevden alındığını belirtirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. 

Yaşananların ardından MHP yetkilileri, 'Akşener’in yeni gerilimler yaratmak için planlı bir konuşma yaptığını' ileri sürerek, 'İYİ Parti'nin seçimler sonrasında dağılan tabanını toparlamak için böyle bir yöntemi tercih ettiğini' iddia etti, Akşener'in gerilim stratejisi uyguladığı savundu. 

Siyasi kulislerde, kısa bir süre önce, 'İYİ Parti’nin MHP’nin elinde bulunan Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarını bünyesine katmak için faaliyet yürüttüğü' iddiaları gündeme gelmişti.

Belediye gerilimi mi?

24 Haziran seçimlerinde Mersin’de, İYİ Parti yüzde 13.6, MHP ise 12.8 oy almıştı. İki partinin oy oranlarının genel seçimlerde bu kadar yakın olmasının 'iki parti arasında olağanüstü kurultay sürecinden bu yana var olan gerilimi alevlendirdiği' savunulurken, MHP yönetimi ise bu durumun 'gerçeği yansıtmadığını' belirtiyor.

İYİ Parti’nin tabanında bir kayma olduğunu savunan MHP'liler, Akşener’in bunu durdurmak için 'partisinin grup toplantısındaki konuşmasında MHP’ye ağır ithamlarda bulunduğu'nu vurguladı. 

Kurmaylar kapıştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de sosyal medya hesabından, 'Ankara'dan adres ver, İstanbul Üsküdar'dan çık. Oyunsun, oyuncusun, provokatörsün' derken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, 'Biz can düşmanlarımızın bile hanesinin önüne adam göndermedik. Üzerimizde hakkın var diye aile terbiyem ve törem gereği öptüğüm eline tüküreyim. Sen kardeş kavgası çıkarmaya uğraşa dur. Allah şahit olsun ki, ben senin ipliğini pazara çıkaracağım' diye konuştu.

CHP’den tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'yaşananların Türk siyasi tarihinde bir ilk ve utanç olduğunu' belirterek, 'Bahçeli’nin kontrolsüz ve saldırgan tutumu son zamanlarda kabul edilebilir sınırların çok üstünde, demokratik zemini tahrip edecek boyutlardadır. Yapılan iş siyaset değil, mafya yöntemlerinin de ilerisinde kaba ve aşağılıktır. Bahçeli’nin tutumu; Erdoğan’ın gerilimden beslenme politikasına özentisinin bayağı bir örneğidir. Bu demeç ve yaşanan olayların; ülkemizdeki ağır ekonomik krizi perdelemeye yönelik bir hamle olduğu da gözden kaçmamaktadır' dedi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.