Güney kıyıları yanıyor! Dalaman, Fethiye, Göcek alarmda

Güney kıyıları yanıyor! Dalaman, Fethiye, Göcek alarmda

Son yılların en büyük yangını güney kıyılarında etkisini sürdürüyor. Dalaman’da ormanlık alanda başlayan yangın Göcek’i tehdir ediyor. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

 

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

Dalaman'ın Karaağaç Mahallesi'nin Kötürüm Mevkii'ndeki kızılçam ağaçları bulunan ormanlık bölgede, bugün saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 8 helikopter, 32 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile havadan ve karadan söndürme çalışmalarına başladı.

 

yangin-1.jpg

 

Sabotaj ihtimali

 

Dalaman'da başlayıp Göcek'e kadar uzanan orman yangını Muğla'yı seferber etti. Gökyüzünü kaplayan duman korkunç görüntüler oluşturdu. Sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

 

Dalaman'dan öğleden sonra başlayan yangın söndürülemiyor. Şu ana kadar binlerce hektar orman yok oldu. Göcek'e doğru ilerleyen yangın nedeniyle Muğla genelinde gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Gökyüzünü kaplayan kara bulutlar nedeniyle güneş bile görünmedi.

 

yangin-1-001.jpg

 

Yangın Göcek’e dayandı

 

 

Rüzgarın etkisiyle Göcek bölgesine sıçrayan yangın için Muğla seferber oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne baglı itfaiye ekipleri, orman arazözleri, Fethiye Belediyesi aracları ve havadan helikopterle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca:

 

“Fethiye belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yangın söndürülene kadar teyakkuz halinde olacağız” dedi. Yangın söndürme çalışmalarına sivil desteklerde katıldı.

 

Dalaman port Yiğit beton başta olmak üzere birçok gönüllü sivil araçlarını yangın bölgelerine sevk etti. Bu arada aniden başlayan yangının olası bir sabotaj ihtimali olma olasılığı üzerinde de çalışmaların sürdürüldüğü ise gelen bilgiler arasında.

 

yangin-1-002.jpg

 

 

Evler tahliye edildi

 

Muğla Valisi Esengül Civelek "Vatandaşlarımızın can güvenliği için tedbir amaçlı iki mahallede 34 haneyi tahliye ettik. Bunları tedbir amaçlı yaptık. Yangın şu an için geniş bir alanda etkisini sürdürüyor" dedi.

Yangının devam ettiği alanda can ve mal kaybı yaşanmadığını vurgulayan Civelek, "Vatandaşlarımızın can güvenliği için tedbir amaçlı iki mahallede 34 haneyi tahliye ettik. Bunları tedbir amaçlı yaptık. Yangın şu an için geniş bir alanda etkisini sürdürüyor." diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.