Güngör Yavuzaslan Soma'dan bildiriyor

Güngör Yavuzaslan Soma'dan bildiriyor

Güngör Yavuzaslan Soma’dan bildiriyor-1

Sokaklarda ölüm kokusu var
 
BGD Başkanı Yavuzaslan Maden faciasının yaşandığı Soma’da yapılan çalışmaları takip ederek Somalılara başsağlığı diledi..Acılı kentte her yerde ölüm ve acı var.Soma Belediyesi Kent Mezarlığına 76 boş mezar kazmış.Şu ana kadar mezarların 38’ine şehit madenci defnedildi.Şehit madenci sayısı 300’ün üzerinde.Somalılar gerçek rakamların açıklanmadığını düşünüyorlar.Hükümete, sendikaya ve işverene öfke var.Birde şehir dışından gelerek eylem yapanlara’’bırakın acımızı dualarımızla yaşayalım diyorlar.
 
DÜNYANIN GÖZÜ SOMA’DA
 
Soma’da, 300 madencinin şehit olduğu kazanın ardından dünyanın medyasının  gözünün bu kömür diyarına çevrilmesine neden oldu. Türkiye ve dünyadan onlarca televizyon kanalı ve haber ajansı yüzlerce muhabir ve sunucusuyla merkezlerine yaşanan gelişmeleri an be an aktarmaya çalışıyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri’nden CNN İnternational, Fox, Associated Press, İngiltere’den BBC, Reuters, Fransa’dan Ajans France Press, Kanal France, Çin Devlet Televizyonu, Katar merkezli El Cezire, Japon televizyon kanalları, Azeri ve Türkmen kanalları, 5 günden beri Soma Eynes’teki maden sahasında canlı yayın araçlarıyla kamp kurdu.

DUALAR MADENCİLER
 
Türkiye’yi yasa boğan maden faciasında televizyondan izledikleri haberlere dayanamayanlar, ölen işçilere dua etmek ve yakınlarına destek olmak için Soma’ya akın ediyor. İşçilerin defnedildiği Soma Belediye Mezarlığı’nda yiyecek içecek dağıtan halk, mezar başında dua etmeyi ihmal etmiyor. Dört gün boyunca televizyonlarda izledikleri haberlere dayanamayan, televizyon karşısında yemek yemeyi içlerine sindiremeyen vatandaşlar, dua edebilmek ve işçi yakınlarına maddi manevi destek olabilmek için Soma ilçesine geliyor. Maden faciasında hayatını kaybeden işçilere, minicik elleriyle dua eden çocuklar da bulunuyor.
 
ÇOCUKLAR HALA BABALARINI BEKLİYORLAR
 
Maden kazasının yaşandığı Soma Eynes Kömür havzasında kurtarma çalışmaları devam ediyor.Yetkililere göre kazanın ardından yeraltında 2-3 kişi daha var.Ama bazı madenciler sayının daha fazla olduğunu iddia ediyorlar.Somalılar gerçek rakamın 300 değil çok daha fazla olduğunu ısrarla söylediler.Kurtarma çalışmaları devam ederken Soma merkez ve köylerde cenazeler kaldırılmaya devam ediyor.İl dışından gelen aileler Akhisar ve Kırkağaç’ta bulunan soğuk hava depolarında yakınlarının kendilerine teslim edilmesini bekliyorlar.Madende hayatını kaybeden ailelerin çocukları hala babalarının geleceğini düşünüyor.
 
ŞEHİT MADENCİ SAYISI 300’Ü GEÇTİ
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasında bugün itibarıyla 299 işçinin cesedine ulaşıldığını, 2 işçinin de yerinin tespit edildiğini bildirerek, " 485 işçimiz kurtarılmış oldu. 301 işçimiz de hayatını kaybetmiş oldu" dedi. Yıldız, ocağın içindeki yangından bağımsız olarak çıkan lokal yangının da söndürüldüğünü söyledi.Kurtarma çalışmaları devam ederken baca ağzından yangın dumanı çıkmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.