Günlerce merak konusu olan "Ayı'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak" olayının sırrı ortaya çıktı

Günlerce merak konusu olan "Ayı'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak" olayının sırrı ortaya çıktı

Son günlerin en çok konuşulan olayı olan Göbeklitepe'deki metal blokun da sırrı Erdoğan'ın konuşması ile ortaya çıktı.

 

Son günlerin hem ülkemizde hem dünya basınında en çok merak edilen konuları arasında Göbeklitepe yakınlarına bırakılan, üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazılı metal blok yer aldı.

YOĞUN TEDBİR ALINDI

 

Tüm yurtta merak uyandıran bu metal bloku görmek için vatandaşlar bölgeye gitmiş, yoğunluk nedeniyle güvenlik güçleri alanda tedbir almıştı.

koruma-min.JPG

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı’ Tanıtım Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin yol haritasını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hedefi tek tek anlattı.

 

ERDOĞAN SIRRI AÇIKLADI

Erdoğan'ın açıklamalarının içinde en dikkat çeken anlardan biri ise 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' sözleri oldu. Erdoğan, Hedeflerimizi gerçekleştirmek için hangi kaynak ve yetkinliğe sahip olmamız gerektiğini belirledik. Şimdi Türkiye'deki uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji hedef ve projelerinin yer aldığı milli uzay programımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki, 'gökyüzüne bak 'ay'ı gör.' Açıklamasında bulunarak son günlerin çok konuşulan olayını aydınlatmış oldu.

bolk.JPG

 

DÜNYA BASININA YANSIMIŞTI


Göbeklitepe Ören Yeri yakınlarındaki Örencik Mahallesi'nde yer alan tarladaki monolit dış basında yer almıştı.

ABD/NEW YORK TİMES

New York Times gazetesi söz konusu metal bloğu, "Türkiye'de bir monolit ortaya çıktı" başlığıyla duyurdu.

Gazetede, metal blokun askerler tarafından korunmaya alındığı belirtilirken, Kasım ve Aralık 2020'de önce ABD'nin Utah eyaletinde ardından California eyaletinde ve daha sonra da Romanya'da benzer metal blokların görüldüğü vurgulandı.

Haberde, monolitin üzerinde Göktürk alfabesiyle "Gökyüzüne bak, ayı gör" ifadesinin yazıldığına da atıf yapıldı.

RUSYA/REUTERS

Reuters ajansı, haberle ilgili özel bir video hazırlarken, videonun tanıtımında, "UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Türkiye'deki kadim bir tapınak olan Göbeklitepe'deki gizemli monolit, halkın ilgisini çekiyor" ifadelerine yer verdi.

ABD/AP

Associated Press (AP) haber ajansı, metal blok haberini, "Gizemli Monolit, Türkiye'deki Dünya Mirası Bölgesinde Ortaya Çıktı" başlığıyla verirken, haberde Göbeklitepe'nin tarihi önemine dikkat çekildi.

Metal blokun etrafındaki askerlerle fotoğrafının kullanıldığı haberde, son dönemde dünyanın başka ülkelerinde de benzer monolitlerin ortaya çıktığına işaret edildi.

UZAYLILAR ANADOLU'DA

 

ALMANYA/SÜDDEUTSCHE ZEİTUNG

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, haberi, "Uzaylılar Anadolu'da" başlığıyla verirken, Göbeklitepe'nin "Türkiye'nin Stonehenge'i" olduğu belirtildi.

Haberde, bazı yorumcuların bu tür metal blokların "uzaylıların işi" olup olmadığını sorguladığı değerlendirmesine yer verildi.

FRANSA/CNEWS

Fransız CNews kanalı, "Yeni Gizemli Bir Monolit Türkiye'de Ortaya Çıktı" başlığıyla verdiği haberde, metal blokun kaynağının yetkililer tarafından araştırıldığı aktarıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.