Günübirlik tesislere sıkı denetim ve cezalar geliyor!

Günübirlik tesislere sıkı denetim ve cezalar geliyor!

Meclisin yeni yasama yılına başlamasıyla gözler yapılacak düzenlemelere çevrildi. Üç bölüme ayrılan ekonomi alanında yapılacak düzenlemelerde günübirlik tesislerle ilgili önemli adımlar atılması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılında ekonomiye yönelik yoğun çalışmalar yapacak. Gündem üç bölüme ayrılırken ilk gündem Meclis sıralarına geldi.

İcralık dosyalardan öğrenci desteklerine kadar çok sayıda düzenleme gerçekleştirilecek. Teklif önce plan ve bütçe komisyonunda, ardından Genel Kurul'da ele alınacak.

 

EYT TASLAK ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

 

Bu yıl EYT mağduriyetinin giderilmesine yönelik çalışmalara hız verilirken sorunun çözülmesine kesin gözü ile bakılıyor. Taslak çalışmalarında sona gelinen düzenlemenin bakanlık tarafından kısa süre içinde Meclis'e getirilmesi bekleniyor.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

 

Bu yıl içinde sözleşmeli personelin statüsü hakkında yapılacak düzenlemeler de Meclis ve kamuoyu gündeminde önemli yer tutuyor. Kamudaki yaklaşık 600 bin personelin kadroya geçmesiyle ilgili sona gelinirken teknik çalışma büyük ölçüde tamamlandı.

 

GÜNÜBİRLİK TESİSLER DENETİME GİRECEK

 

Öte yandan sık sık gündeme gelen ve düzenlemeye gidilmesi istenen bir başka konu da günübirlik dairlerle alakalı. Turizm sektörüne ilişkin olarak yapılacak yenilikler kapsamında mercek altına alınacak olan günübirlik evler denetim altına alınacak. Bu yerlerin başka kişilere kiralanmasının önüne geçilirken, konuya ilişkin cezaların artması da bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.