Güven endeksi resmen çakıldı

Güven endeksi resmen çakıldı

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı ekonomik güven endeksini açıkladı. Güven endeksi bir önceki aya göre resmen çakıldı. İşte haberin ayrıntıları;

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; ekonomik güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15.4 oranında azalarak 83.9 değerinden 71 değerine düştü.

Ekonomik güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15.4 oranında azalarak 83.9 değerinden 71 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandığı belirtildi.

Eylül ayında tüketici güven endeksi ise 59.3 değerine, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi 90.4 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 79.4 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 88.5 değerine ve inşaat sektörü güven endeksi de 57.3 değerine geriledi.

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.