Güzel modelin bacağını Türk doktorlar kurtardı

Güzel modelin bacağını Türk doktorlar kurtardı

Türk doktorları insanların hayatına güzel dokunuşlarda bulunmaya devam ediyor. Trafik geçirdikten sonra doktorların bacağının kesilmesini söylediği Bulgaristanlı top model, Türk hekimler sayesinde sağlığına kavuştu.

Geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağında ciddi yaralanma oluşan 21 yaşındaki Bulgaristanlı ünlü top model Christine Ilieva, ülkesinde tedavi olamayınca Türkiye'yi tercih etti. Genç model uzman doktorların uyguladığı tedavi ve ameliyatlarla sağlığına yeniden kavuştu.

model-2-min.jpg

 

Türkiye'nin ilk kadavradan kıkırdak nakli yapılan hastası olan Ilieva, "Bacağını kaybedeceğimi söylediklerinde ümidini yitirdim. Türkiye'de ise asla vazgeçmemem gerektiğini öğrendim" dedi.model-3-min.jpgmodel-4-min.jpg

Bulgaristanlı ünlü top model Christine Ilieva, ülkesi Bulgaristan'da büyük bir trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası yaklaşık 2 saat ambulans beklemek zorunda kalan genç kızın sağ bacağı, uyluğu ve kalçasında ağır hasar meydana geldi.

 

Hastanede tedavi altına alınan genç mankene doktorlar tarafından bacağının kurtarılamayacağı söylendi. Başka bir hastaneye nakledilen Christine'in bacağı burada enfeksiyon kaptı.

 

Bacağını kullanamaz hale gelen, bacak derisi dahi tamamen yok olan genç manken, tedavi için helikopter ambulansla Türkiye'ye getirildi.

Önce derisi tedavi edildi

 

Christine'in öncelikle Yeditepe Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl tarafından bacak ve uyluktaki hasarlanmış kas tendon sinir ve damar dokularının üzeri kapatıldı.

Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl, "Öncelikle bütün yaraları temizleme işlemiyle başladık. Ölü dokular kaslar deriler ve kemikler temizlendi.


Daha sonra kas ve deri nakilleriyle bacak ve uyluk yaraları kapatıldı. Ortopedi ile koordineli olarak kemik kırıklarıyla ilgilendik. Diz bölgesine de kas dokusu nakilleriyle enfeksiyonun yarattığı tahribatın önüne geçtik" dedi.
Christina'nın, ülkesinde "kesilmesi gerekiyor" denilen bacağı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Turhan Özler'in gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında kurtuldu.
Tedavi sonrasında yürümeye başlayan ancak diz eklemindeki kıkırdak hasarı nedeniyle dizini kullanmakta zorlanan ünlü modele Türkiye'de ilk defa donörden kıkırdak nakli yapıldı.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç tarafından gerçekleştirilen bu operasyonda organları bağışlanan kişiden alınan sağlam kıkırdak, hastanın dizindeki hasarlı bölgeye nakledildi. Bu sayede dizini tekrar kullanmaya başlayan Christine çok sevdiği mesleğine de geri dönebildi.


"Bacağını kesmeliyiz" dediler

 

Genç kızın çok zorlu bir kalça ve diz operasyonu atlattığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Turhan Özler ise, "Kendi ülkesinde iki hastane de bacağın tedavi edilemeyeceği söylenip, kesilmesi önerilmiş.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.