‘Hababam Sınıfı Parıltıyla’ oyunu ayakta alkışlandı

‘Hababam Sınıfı Parıltıyla’ oyunu ayakta alkışlandı

Parıltı Derneği’nin görme engelli çocuklarının; iş, sanat, spor ve cemiyet hayatının ünlü isimleriyle birlikte aynı sahnede oynadığı ‘Hababam Sınıfı Parıltıyla’ isimli tiyatro oyunu 18 Aralık’ta Zorlu sahnesinde seyircisiyle buluştu.

Seren Fosforoğlu yönetiminde, Neşe Gönül’ün proje yaratıcısı olarak katkı sağladığı ‘Hababam Sınıfı Parıltıyla’ oyunu Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği’nin görme engelli çocukları ile ünlü isimleri tiyatro sahnesinde bir araya getirdi. Görme engelli çocukları ünlü isimler ile sahnede bir araya getiren tiyatro oyununa, iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin ilgisi çok büyük oldu.

 

 

TİYATRODA ÜNLÜLER GEÇİDİ

Parıltı çocuklarına ‘tiyatro oyununda; Abdullah Avcı, Ayşenil Şamlıoğlu, Doğukan Manço, Hakan Yılmaz, Prof. Dr. Bahadır Erdem, Pınar Sabancı, Şahnaz Çakıralp, Okan Karacan ve Hande Sezer Pekcan oyunculuklarıyla destek verirken Gökhan Tepe ve Nil Karaibrahimgil de şarkılarıyla eşlik etti.

 

 

BAKANDAN KUTLAMA!

Temsil sonrası Hababam oyuncularını tebrik eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çocukların çok güzel bir performans sergilediklerini ve çok etkilendiğini belirtti. Ersoy "Rıfat Ilgaz’ın çok önemli bir eseri olan Hababam Sınıfı’nı hep birlikte izledik. Mahmut Hoca, okul dört tarafı duvarlarla çevrili, üzerinde damı olan bir yer değildir. Her yer bir okuldur. Önemli olan öğrenmek, öğretmek ve başarmak için bir gaye uğruna birlikte çabalamaktır demişti. Bugün bu salon çok güzel bir okul oldu bizlere. Bir hayalin, bir azmin, bir başarı kümesinin nasıl bir şekilde sonuçlandığını hep beraber tekrar öğrendik. Emeği geçen, başta Parıltı Derneğimize ve katkı veren herkese şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

 

Oyunu yöneten Seren Fosforoğlu, bir hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, “En büyük teşekkür babam Enis Fosforoğlu’na. Umarım beni görüyordur. Ne öğrendiysem ondan öğrendim ‘’ dedi. Konuşmasında Parıltı çocuklarına, tüm oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Fosforoğlu, “Çocuklarımız kalp gözüyle görüyorlar. Onların inanılmaz bir hayal gücü var” diye konuştu.

 

 

 

Bilet satışından elde edilen tüm gelirin, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği aracılığıyla görme engelli çocukların eğitimi ve gelişimi için kullanılacağı oyunun biletleri izleyicilerin yoğun ilgisiyle günler öncesinden tükendi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.