Habertürk o isimi kovdu: İşte nedeni!

Habertürk o isimi kovdu: İşte nedeni!

Erbakan Ödüllerinin haberini yayınlatan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Barış Erkaya’nın kovulduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbakan Ödülleri öncesi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürüldü. İddiayı Habertürk paylaştı.

Geçen gün düzenlenen Erbakan Ödülleri Törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu salona birlikte giriş yapmıştı. İlerleyen saatlerde Habertürk'ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdı ve habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildi.

Bugün aynı konuyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Süperhabertv isimli internet haber sitesi Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Barış Erkaya’nın kovulduğunu iddia etti. Sitedeki haber metni şöyleydi:

“Erdoğan hangi isimleri Gül'e yolladı" başlığı ile yayımlanan haber, kısa süre sonra yayından kaldırıldı. Sitenin genel yayın yönetmenliğini yapan Barış Erkaya'dan savunma isteyen yönetim kararını verdi ve Erkaya'nın işine son verdi. Barış Erkaya Şubat 2017'de Habertürk internet sitesi genel yayın yönetmenliği görevine Gülin Çeliker'in ayrılması üzerine getirilmişti.”

Ancak Süperhabertv’nin bu haberi dakikalar sonra yayından kaldırıldı. Habere ilişkin paylaşımlarını silen site, daha sonra haberi de sayfasından kaldırdı.

Öte yandan medyaradar internet sitesi de Barış Erkaya'nın kovulduğunu ileri sürdü. T24'ün ulaştığı HaberTürk internet sitesi ise Erkaya'nın kovulmadığını istifa ettiğini aktardı.

İşte o haberin önbellek görüntüsü ve kaldırılmış hali:

haber1.jpg

haber2.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.