Habertürk'te kara propaganda! Altaylı: Türkiye satıldı

Habertürk'te kara propaganda! Altaylı: Türkiye satıldı

Gazeteci Fatih Altaylı Suriyeli mülteciler konusunu bahane ederek Türkiye'ye saldırdı ve "Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik" ifadelerini kullandı.

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında, geçtiğimiz haftalarda CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın skandal sözlerine benzer ifadeler tekrarlandı. 

"Türk ordusu Katar'a satıldı" diyen Başarır'ın bu sözleriyle ilgili tartışmalar halen bitmemişken ve bu nedenle Habertürk TV'nin RTÜK tarafından cezalandırıldığı ortadayken, bu kez gazeteci Fatih Altaylı kendi yönettiği programda benzer skandal ifadelerde bulundu. 

Suriyeli mülteciler konusunu bahane ederek Türkiye'ye saldıran Altaylı, "Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik" diye konuştu. 

 

Altaylı'nın skandal sözlerinin tamamı şöyle: 

 

"Biz misafir gibiyiz, yakında atacaklar bizi buradan. Böyle bir hal var ortalıkta çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse biz Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımızda ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak şu anda onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazıkki durum bu. Konumuz Suriyeliler değil ama ona karşı da bir şeyler yapılması lazım. Yani Meclis kürsülerinden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili de bir şeyler yapılması lazım. Eğer ortalıkta bu işlerle ilgilenen bir takım bakanlıklar varsa eğer diyeyim ve noktalayayım kimseyi de fazla itham etmeden, yeterince itham ederek değil ama yeterince dozunda.''

 

 

ALTAYLI HAKKINDA SUŞ DUYURUSU

 

 

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, 4 milyon Suriyeli mülteciyi işgal ordusu gibi niteleyip, Türkiye'yi esir aldıkları iddiası ile hedef gösteren Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

 

Derneğin sosyal medya hesabından Altaylı'nın skandal sözlerine ilişken yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

''Gazeteci @fatihaltayli nın özel bir televizyon kanalında sarfettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dernek olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum