Habertürk’ün kadrolu Atatürk karşıtları: Öğüt ve Alçı

Habertürk’ün kadrolu Atatürk karşıtları: Öğüt ve Alçı

Habertürk TV kanalında Atatürk karşıtlığı ile tepki çeken Nagehan Alçı’ya şimdi de Selman Öğüt katıldı. Katıldıkları programlarda Atatürk ve Cumhuriyet’e saldırmaktan geri kalmayan ikiliye tepkiler gittikçe artıyor.

 

Habertürk ekranında, Devlet ve Atatürk düşmanlığı yapanların sürekli seyirci karşısına çıkartılması tepkilere neden oluyor.

Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e alenen düşmanlık içeren cümlelerin bu kanaldan topluma ulaşması ise dikkat çekiyor.

Tepkilere rağmen bu isimlerin ekranlardan inmemesi, “Habertürk’ün kadrolu Atatürk düşmanları” yorumlarına neden oluyor.

 

NAGEHAN ALÇI’NIN “ATATÜRK KARNESİ” KABARIK

 

Her fırsatta Atatürk ile ilgili tepki çeken asılsız ifadeler ile toplumda tepkilere neden olan Alçı, Kasım 2018 tarihinde Habertürk'teki köşesinde "80 yılın ardından başka bir Atatürk" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Alçı, yazısında İpek Çalışlar’ın "Atatürk" kitabından yola çıkarak, Atatürk'ün hayatına dair bazı satırlar yazdı.

“SÜREKLİ HİZMET BEKLEYEN VE KADINLARINI EVE AİT GÖREN MAÇO BİR ERKEKTİ”

Alçı, “Atatürk’ün özel hayatı” ara başlığı altında, Ulu Önder’in kadınları eve ait gördüğünü, maço olduğunu ileri sürdü ve Atatürk’ün kadınlara “bakışını” çarpıtarak anlattı:

“Atatürk düşünce olarak kadınların toplumda erkeklerle eşit yeri olmasına yürekten inanan bir siyasi liderdi. Bu yönüyle gerçekten tam bir ilericiydi. Fakat kişisel hayatında kadınlardan bir erkek olarak sürekli hizmet bekleyen ve kadınlarını eve ait gören maço bir erkekti. Satırlarını yazan Alçı, tepkiler üzerine yazıdan bazı bölümleri kaldırmak zorunda kaldı.

alci-001.JPG

 

KEMALİST REJİM ZALİMDİ!

Alçı, Kasım 2011 Mustafa Kemal dönemindeki uyugulamaların, "zalimce" olduğunu iddia etti! CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Dört Bir Taraf" adlı tartışma programının moderatörlüğünü yapan gazeteci Nagehan Alçı, Cumhuriyet Dönemi'ndeki bazı uygulamaları son derece zalim bulunduğunu söyledi.

"Kemalist rejimin kurulduğu yıllarda, hem Takrir-i Sükun hem İstiklâl Mahkemleri, o dönemin son derece zalim bir dönem olduğunu gösteriyor. Kurulursa alternatif partiyi ben kurarım diyorlar. Ondan sonra Serbest Fırka'yı titreye titreye, zorla kurdurdular, sonrada kaptılar. Ondan sonra gelen ilk seçimlerde (1950 seçimleri) Atatürk'ün kurduğu CHP hezimete uğradı.

KATİL DEVLET!

Nagehan Alçı, Kasım 2019’da Habertürk ekranından bu defa devleti hedef aldı.

Devlet bal gibi katil devlettir” ifadeleri çok büyük tepki aldı ve sosyal medyada #Nagehanyargılansın kampanyası başlatıldı.

Alçı’nın tepki çeken sözleri şöyle:

Devlet şayet katil devletse ona katil devlet denir. 1990'larda Türkiye katil bir devlete sahipti. 17 bin faili meçhul cinayet yaşandı. 17 bin faili meçhulun olduğu devlet bal gibi katil devlettir."

 

BİR ATATÜRK KARŞITI DA, SELMA ÖĞÜT

Habertürk kanalının başka bir Atatürk karşıtlığı yapan isim ise Selman Öğüt.

Öğüt, 'Kemalistler neler yaptı. Ezanı Türkçe okuttukları için özür dileyecekler. İkna odalarını unuttular. Bu ülkede Müslümanlara zulüm edilmiştir' diyerek Atatürk dönemini asılsın iddialar ile karaladı.

Aileden FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen Öğüt’ün babası ise Mehtap TV’de programa çıkıyordu.

Selman Öğüt’ün babası Salim Öğüt, 1 Kasım 2010 tarihinde FETÖ’nün yayın organı Mehtap TV’de yayınlanan 'Günışığı' programına konuk olmuş ve canlı yayında kalp krizi geçirmişti.

FETÖ’nün kanalında geçirdiği kalp krizi sonrasında uzun süre yoğun bakımda kalan Selman Öğüt’ün babası Salim Öğüt, 2012 yılında hayatını kaybetmişti.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum