Hacettepe'de 15 Temmuz isyanı

Hacettepe'de 15 Temmuz isyanı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nün 15 Temmuz Üniversitesi olacağı iddiası okulun öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok sayıda köprü, cadde ve sokağın adı 15 Temmuz olarak değiştirildi.

Son olarak Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nün 15 Temmuz Üniversitesi olacağı iddiası medya gündemine düşerken, okulun öğrencileri bu iddialara tepki gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi’nin adının 15 Temmuz olarak değiştirileceği iddiasına öğrenciler yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Açıklamada, böylesi bir iddianın dahi kabul edilemeyeceğinin ve üniversitelerin bütünlüklü yapısının bozulmasına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Öğrenciler, sosyal medya üzerinden de ‘#HacettepeyeDokunma’ etiketiyle iddialara tepki gösterirken, yazılı açıklamada, “Bilim ve eğitim üretiminde büyük görevleri olan üniversiteleri bölerek zayıflatacak bu uygulama üniversitemizin bütünlüğünü bozarak hükümetin kendi politikasını yaymasını kolaylaştıracağı gibi eğitimin niteliğini de düşürecektir. Aynı zamanda her iki kampüs içerisinde faaliyet yürüten toplulukların çalışma olanakları ortadan kalkacak, iki kampüs içerisindeki toplam akademik bilgiden öğrenciler faydalanamayacak, seçmeli ders seçimleri aksayacak ve bizleri zor durumda bırakacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler, Hacettepe Rektörlüğü ve yetkili kurumlardan da açıklama beklediklerini duyurdu.

 

 

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.