Hacı Bektaş Veli anma törenleri hangi tarihte başlayacak? Kaç gün sürecek?

Hacı Bektaş Veli anma törenleri hangi tarihte başlayacak? Kaç gün sürecek?

Bu yıl 58.cisi düzenlenecek olan Hacı Bektaş Anma Etkinlikleri 16 Ağustos'ta başlayacak, 22 Ağustos'a kadar sürecek.

Bu sene 58. Ulusal 32. Uluslarası boyutta düzenlenecek olan Hacı Bektaş Anma Etkinlikleri hangi tarihte olacak? Kaç gün sürecek gibi soruların yanıtı merak ediliyor.

Bu konuda Hacıbektaş Belediyesi bir açıklama metni yayınlandı.

 

İşte Hacıbektaş Belediyesinin paylaştığı detaylı bilgi:

 

1- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 57 yıldır olduğu gibi hiçbir kurum, kuruluş veya kişinin himayesinde olmadan; Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumları birlikteliğinde gerçekleştirilecektir.

2- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Yılı kapsamında bu yıl 16-22 Ağustos tarihleri arasında bir hafta sürecek şekilde düzenlenecektir.

3- Bilindiği üzere Alevi Bektaşi kültüründe önemli bir yer tutan Muharrem Ayı "Matem Orucu" bu yıl "16-17-18" Ağustos tarihlerini de kapsamaktadır.

Alevi Bektaşi Kurum temsilcileri ve kanaat önderlerinin de talepleri doğrultusunda 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinliklerde bu tarihlerde Matem Ayına da uygun yalnız sergi, panel, konferans ve tiyatro etkinlikleri düzenlenecek olup, protokol programı 21 Ağustos Cumartesi günü, konser ve diğer etkinlikler ise, 21 Ağustos Cumartesi ve 22 Ağustos Pazar günü düzenlenecektir. 

4- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programının ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.'

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.