Hacker’lar sertifikalandırılacak

Hacker’lar sertifikalandırılacak

Türkiye’nin son dönemde “siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik” parolası doğrultusunda eğitimlerine büyük önem verdiği “beyaz hacker” istihdamında yeni bir dönem başlıyor.

Kurumlarda siber güveliği sağlayan “beyaz hackerlerın” yeterli donanıma sahip olmalarını sağlamak için Türkiye Bilişim Derneği ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında sertifikasyon anlaşması yapıldı. 6 dalda sertifika çalışması başlatılırken, kurumlarda görevli Siber Olaylara Müdahale Ekipleri’nin (SOME) bu sertifikaya sahip olması için de çalışma yapılacak.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe siber güvenlikte ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacına yönelik bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu. Aktepe Mesleki Yeterlilik Kurumu ile söz konusu siber güvenlik ara elemanlarının standartların belirlenmesi ve bunun sertifikalanmasına ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Protokol imzalayacağız. Ön çalışmalarını yapıyoruz. 6 tane meslek grubu tanımlanacak. Onlarla ilgili nasıl beceriler ve yeteneklere kazanılması gerekiyor, nasıl eğitim alınması gerekiyor gibi belirleyip sektörle ortak akıl oluşturarak, bu yapılacak.  Onların akabinde de bunların eğitim ve sınav sistemleri oluşturulacak. Belli eğitimleri de biz dernek olarak vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

SİBER FARKINDALIK EĞİTİMLERİ VERİLMELİ

Siber güvenlik kapasitesinin arttırılabilmesi için toplumun her kademesinde siber güvenlik farkındalığı oluşturması gerektiğinden bahseden Aktepe, "Bu amaçla ilk ve orta öğretimden başlamak üzere her seviyedeki eğitim kurumlarında “siber güvenlik farkındalık” eğitimleri verilmelidir. Ayrıca siber güvenlik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli uzman kişilerin yetiştirilebilmesi amacıyla özellikle siber güvenlik ve siber güvenlik teknolojileri eğitimleri üniversite müfredatına eklenmelidir" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.