Hadsiz teklifinin cevabını aldı Bolton defol

Hadsiz teklifinin cevabını aldı Bolton defol

Suriye ve Türkiye'nin bulunduğu ortak bir bölgede Kürtlere özerklik verilmesini isteyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebi geri çevrildi.

"Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan Suriye'den çekilmeyeceğiz" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un sözleri oldukça tepki çekti.

Bolton, Terör örgütü YPG/PKK'yı kastederek, Amerika'nın Suriye'den çekilmesinin Türkiye'nin "Kürt savaşçıların" güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ'ın yenilmesi koşuluna bağlı olduğunu açıklamıştı.

ABD'nin Türkiye'nin düşmanları ile dost olup, muhatap alması üzerine bir de Türkiye'nin topraklarında Kürtlere özerklik vermek istemesi oldukça tepki çekti.

ERDOĞAN GERİ ÇEVİRDİ

Bu açıklamalarının ardından Bolton’ın bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la gerçekleşmesi beklenen görüşmesi iptal oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolton'u muhatap bile almadı ve görüşme talebini geri çevirdi. Bolton'da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir görüşme gerçekleştirip, jet hızıyla Türkiye'den ayrıldı.

Erdoğan bugünkü grup toplantısında Bolton ile görüşmeyeceğinin sinyallerini vermiş ve 'John Bolton çok büyük yanlış yapmıştır. Bu noktada asla taviz vermemiz mümkün değil. Suriye'deki terör koridoru içerisinde yer alanlar gerekli olan dersi alacaklardır. Trump'ın Suriye konusuna bakış açısı, buradan çekilme konusundaki kararlığı bizim refarans noktamız olmaya devam ediyor. Teröristleri öldürmek için ne gerekiyorsa yaparız. Cudi'ye, Gabar'a, Tendürek'e de gireriz gereğini de yaparız. Suriye'de, Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak en çirkin iftiradır' demişti.

PKK GÜVENLİĞİNİ GARANTİLEMEK İSTİYOR

YPG, IŞİD'i püskürttükten sonra Suriye'nin doğusunda özerk bir bölge oluşturmak istemiş, ABD'nin Suriye'den çekilmesi halinde, Kürt bölgelerini Türk saldırısından korumak için rejimle bir anlaşmayı müzakere etmek dışında bir seçenekleri olmayacaklarını da açıklamıştır.

Bolton'da yaptığı açıklama ile terör örgütü YPG/PKK'yı kürt savaşçıları olarak nitelendirip, 'Amerika'nın Suriye'den çekilmesinin Türkiye'nin "Kürt savaşçıların" güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ'ın yenilmesi koşuluna bağlı olduğunu söylemişti.

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.