Hafızayı güçlendirecek mucizevi kür! Unutkanlığı kökten çözecek

Hafızayı güçlendirecek mucizevi kür! Unutkanlığı kökten çözecek

Stres, yorgunluk veya belirli hastalıklar ve ilaçlar dahil olmak üzere birçok şey hafızanızı etkileyebilir. Peki hafızayı güçlendirecek yöntem nedir? İşte hafızayı güçlendirecek mucizevi kürün tarifi:

Herkes zaman zaman bazı şeyleri unutur. Yine de hafıza kaybı hafife alınacak bir şey değil. Biraz unutkanlık, yaşlanmanın doğal bir parçasıdır ve çoğu insan, o kadar yaşlı olmasalar bile hafızalarının eskisi kadar iyi olmadığını fark eder. Hafızanızın zaman zaman olmasını istediğiniz kadar keskin olmamasının bazı çok iyi açıklamaları var. Stres, yorgunluk veya belirli hastalıklar ve ilaçlar dahil olmak üzere birçok şey hafızanızı etkileyebilir.

Sağlığımız için en temel yapıtaşlarından biri olan B12 vitamini, vücudu dışardan gelebilecek her türlü zararlı virüs ve bakterilerden koruyarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Hücrelerin üretilmesini, kendini yenilemesini ve daha uzun yaşamasını sağlayan B12 vitamini aynı zamanda kan hücre sayısını arttırarak anemiyi (kansızlığı) önler. Bunun yanı sıra, vücutta yeterli miktarda B12 vitamini bulunması hafızayı güçlendiren ve öğrenmeye yardımcı olan önemli bir faktördür.

Gerçekten de, çoğu insan ara sıra unutkan olabilir. Örneğin, biriyle tanıştırıldıktan hemen sonra birinin adını ne sıklıkla unuttunuz? Ya da bir odaya girdiniz ve nedenini unuttunuz mu? Belki önemli gerçekleri ve sayıları kafanızda tutmakta zorlanıyorsunuz ve belki de onları kaçırmamak için yaklaşan tarihleri, toplantıları ve randevuları yazmanız gerekiyor. Kim istemez? Ne de olsa, giderek meşgul olan yaşam tarzlarımız, bugünlerde her şeyi hatırlamayı neredeyse imkansız hale getiriyor. 65 yaş ve üzerindeyseniz ve giderek unutkan hale geliyorsanız, bu, bunamanın erken belirtilerini yaşadığınızın bir işareti olabilir. Bazı insanlarda bunama semptomlarının ilerlemesini geçici olarak yavaşlatabilecek tedaviler olsa da, tedavisi yoktur. Benzer şekilde, Alzheimer'ı veya başka bir bunama biçimini önlemenin bir yolu olmayabilir. Ancak iyi haber şu ki, birçok uzman bunama geliştirme riskinizi azaltmak (veya en azından başlangıcını geciktirmek) için yapabileceğiniz şeyler olduğuna inanıyor.

 

MALZEMELER

1 Türk kahve fincanı aşurelik buğday (ata tohumlu olması tercihimizdir)
1 su bardağı (200ml) klorsuz içme suyu

YAPILIŞI

1 Kahve fincanı buğdayı 1 su bardağı suda 10 dk haşlayıp suyunu süzüyoruz ve sabah aç karnına içiyoruz.
45 dk sonra kahvaltı yapabilirsiniz

Buğday kürü 1 ay yapılmalı. Şöyle ki ilk başladığınız hafta, haftanın 7 günü her sabah yapılmalı. Geri kalan üç hafta, haftada 4 gün yapılması yeterlidir.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.