Hafize Gaye Erkan'ın milyon dolarlık serveti ortaya çıktı

Hafize Gaye Erkan'ın milyon dolarlık serveti ortaya çıktı

'İstanbul’da kiralar çok pahalı ev bulamıyorum' sözleri çok eleştirilen eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın milyonlarca dolarlık bir servete sahip olduğu öğrenildi.

Cuma günü kendi ifadesi ile “Affını isteyen”, Resmi Gazete’de yayımlanan ifade ile “Görevden alınan” Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden ayrıldı ancak “İstanbul’da kiralar çok pahalı ev bulamıyorum annemin yanına taşındım” sözleri hafızalara kazındı.

Tabii ki Hafize Gaye Erkan’ın babasının Merkez Bankası personeline yağdırdığı emirler, makam odaları, korumalar ve makam şoförlerine “Biz sizin için tüm imkanları bırakıp buraya geldik” sözleri Erkan’ın “Ev kiraları çok pahalı” dramasına pek de uymuyordu.

Hafize Gaye Erkan’ın değil ev kirasını dert etmek milyonlarca Dolarlık bir servete sahip olduğu da ortaya çıktı.

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanmadan önce son olarak ABD’nin önemli bankalarından First Republic Bank’ın İcra Kurulu Başkanlığı ve eş CEO’luğu görevini yürütmüştü.

Erkan’ın First Republic Bank’ta görev yaptığı süre içerisinde toplanm kazancı 8 milyon 647 bin 240 Dolar olurken, Erkan bankadan “Ayrılık tazminatı” olarak da tamı tamına 10 milyon Dolar almıştı.

Erkan, bankacılık kariyerinin yanı sıra MARSH & MCLENNAN COS’ta Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. Erkan’ın burada görev yaptığı süre zarfındaki aylık kazancı 93 bin 753 Dolar olurken, buradan ayrılırken de 282 bin 753 Dolarlık bir tazminat aldı.

Hafize Gaye Erkan First Republic Bank’taki üst düzey görevinden önce ise küresel finans devi Goldman Sachs’ta Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grup Stratejileri Başkanı olarak görev yaptı. Burada olan kazancı kaynaklarda açıkça yer almasa da ABD’de bu kadar büyük bir finans kuruluşunda bu denli önemli görevde bulunan kişilere bakılarak Hafize Gaye Erkan’ın yıllık ortalama 2-4 milyon Dolarlık bir kazancının olduğunu hatta bazı “Ödül bonusları” ile bu rakamın daha da fazlalaştığını tahmin etmek hiç de zor değil.

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası’nda görev yaptığı süre boyunca aylık 161 bin TL kazandı ve başka bir iş bulamaması durumunda 2 sene boyunca bu maaşı almaya devam edecek. Ancak 161 bin TL’nin bugünkü kurla 5 bin 273 TL yapmasını göz önüne alacak olursak Erkan’ın ABD’de edindiği milyonlarca Dolarlık serveti kazanırken kazandığı aylık ortalama 100-150 bin Dolarlık maaş gelirinin yanında bu paranın “Çerez parası” olarak kaldığı ortada.

Ha pek tabii ki ABD’de hele hele finans sektöründe bu kadar üst düzeyde görevler yapmış olan, bu CV’ye sahip bir kişinin her kim olursa olsun bu rakamları kazanması, bu serveti edinmesi gayet doğal bir durum. Hatta Wall Street’te bu üst düzey finans kurumu yöneticilerinden bazıları yüz milyonlarca Dolar kazanca sahipler. O nedenle Erkan’ın servetini hiç ama hiç garipsemiyoruz ve “Allah daha çok versin” diyoruz

Lakin burada anlaşılamayan ve halen de anlayamadığımız tek şey şu ki; Gaye Erkan genç sayılabilecek bir yaşta bu kadar ciddi bir servet edinmiş olmasına rağmen neden gelip “İstanbul’da kiralar çok pahalı, ev bulamadık annemin yanına taşındık” dedi?

Bu sorunun yanıtını belki de hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz ama kesin olan bir şey var ki o da Hafize Gaye Erkan’ın hiç de “Kira draması” yapmasını gerektirecek bir hali yokmuş.

Hele de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bana oy vermezseniz hizmet gelmez” diye bırak kiralık evi, çadırda-konteynerda soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi verdiği bu memlekette…

-Celal Eren Çelik-


Siyasetcafe.com

Kaynak:Haber Alternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.