Hafize Gaye istifasının bilmecesi Berat Albayrak ile çözüldü

Hafize Gaye istifasının bilmecesi Berat Albayrak ile çözüldü

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istediğini açıkladı ancak Resmi Gazete'de Hafize Gaye'nin görevden alındığı ibaresi yer aldı. Bu iki söylem kafaları karıştırdı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün gece X hesabından 'görevden affını' istediğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan'ın kararıyla ilgili "Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Erkan'ın görevinden ayrılmasıyla koltuğuna Başkan Yardımcısı Fatih Karahan oturdu.

RESMİ GAZETE BİLMECESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın Merkez Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı.

Kararda Hafize Gaye Erkan'ın görevden alındığı belirtildi.

2018-2020 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, görevden affını istediğinde Resmi Gazete'de "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak" ifadeleri yer almış ve Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atanmıştı.

Yine 2018-2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, görevden affını istediğinde "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk" ifadeleri yer almış ve Selçuk'un yerine de Prof. Dr. Mahmut Özer atanmıştı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.