Hafızlar devrede! Matbaalara Kur'an-ı Kerim şartları geldi

Hafızlar devrede! Matbaalara Kur'an-ı Kerim şartları geldi

Kur'an-ı Kerim baskısı matbaalar tarafından serbest bir şekilde yapılıyorken, basım izni için Diyanet İşleri devreye girdi.

Diyanet İşleri, Kur'an-ı Kerim baskısı için devreye girdi. Artık isteyen matbaa ve yayınevi dilediği gibi, istediği kağıt kalitesinden Kur'an-ı Kerim basamayacak.

Basılı nüshaları ciltlemeden önce uygunsuz yerlerde saklayamayacak. Bir hafız, basımı denetleyecek ve ayrıca matbaalar da denetime tabi tutulacak.

 

DİYANET İŞLERİ ONAY VE MÜHRÜ ŞARTI GETİRİLDİ

 

Gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşların, Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu onayı ve mührü olmadan Kur'an-ı Kerim basımı ve yayını yapamayacağına karar verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim basım ve yayım kriterlerine hakkında yönetmeliğine göre, matbaa ve yayınevleri, Kur'an-ı Kerim basımında düşük kaliteli-saman kağıt ve kötü kokulu mürekkep kullanamayacak. Basım kriterleri bir hafız eşliğinde kontrol edilecek.

Basım işleminin bütün aşamalarını takip etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kriterde bir hafız bulunduracak. Yönetmeliğe göre, ayetlerin basıldığı kağıtlar ayak altına ve uygun olmayan yerlere konulamayacak. Yeni alınan kararlar doğrultusunda basımı gerçekleştiren matbaalar da Diyanet İşleri Başkanlığı'nca denetlenebilecek.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.