Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Yoğun kar yağışı geliyor

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, hafta sonu ülkemizde sıcaklıklar düşecek ve kar yağışı etkili olacak.

Meteorolojinin güncel raporuna göre, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı bölgelerinde önemli ölçüde azalacak.

Bu düşüşle birlikte sıcaklık değerleri, hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına inebilir.

Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da başlayacak olan kar yağışı, Pazar günü iç bölgelere de etkisini artırarak devam ettirecek. İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul'un kalan kesimleri ise sağanak yağışın etkisi altında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu tahminlere göre, soğuyan hava koşullarıyla birlikte hafta sonu ve hafta başında ülke genelinde kar yağışına hazırlıklı olunması gerekiyor. Hava sıcaklıklarındaki düşüş ve kar yağışı, vatandaşları olumsuz etkilemeden tedbir almaya yönlendirmek adına önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonu hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceği ve kar yağışının batıdan ülkeye gireceği bildirildi.

Ülkenin doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Van, Ardahan, Kars, Artvin, Rize, Hakkari ve Balıkesir'in batısında yağışlı, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı kesimlerde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da kar yağışı başlayacak. Pazar günü ise kar yağışının iç bölgelere de etkisi olması bekleniyor.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.