Hafter'in tehdidi sonrası Bakan Akar'dan Libya çıkarması!

Hafter'in tehdidi sonrası Bakan Akar'dan Libya çıkarması!

Halife Hafter'in Türk askerine yönelik skandal açıklamalarının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün kurmaylarıyla birlikte Libya'ya gitti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Libya'ya gitti.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Esenboğa Havalimanı'ndan Libya'ya hareket etti.

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El Meşri, Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş ve İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile görüşmesi beklenen Akar ve komutanlar, daha sonra Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret ederek Mehmetçik ile de bir araya gelecek.

Öte yandan söz konusu ziyaretin ülkenin meşru olmayan silahlı güçlerinin başında yer alan darbeci general Halife Hafter'in Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

 

NE OLMUŞTU?

 

Libya'nın bağımsızlığının 69. yıldönümü münasebetiyle bir konuşma yapan Hafter, "Topraklarımızda bir sömürgeci bulunduğu sürece barış olmayacak. Bu nedenle barışımızı kendi ellerimizle şekillendirmek için yeniden silaha sarılacağız" demişti.

Türkiye'yi 'işgalci ülke' olarak niteleyen Hafter, "Madem Türkiye barışı reddedip savaşı tercih ediyor, işgalciyi inancımız, irademiz ve silahımızla kovmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Hafter, Türkiye'yi kast ederek, "Sömürgeleştiren düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak" şeklinde konuşmuştu.

Perşembe günü, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.