Hakan Fidan, Kaçıkçı cinayetiyle ilgili ABD'de sunum yaptı

Hakan Fidan, Kaçıkçı cinayetiyle ilgili ABD'de sunum yaptı

Milli İstihbarat Başkanı (MİT) Hakan Fidan, İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ABD Kongresi’nde sunum yaptı.

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD kongresinde gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili sunum yaptığı bilgisi Habertürk yazarı Serdar Turgut tarafından kaleme alındı. Serdar Turgut haber, Amerika kaynaklarına dayandırırken, ABD kongresinde yapılan görüşmelerin gizli kapılar arkasında gerçekleştirildiğini ve sadece kongre üyelerine bilgi aktarımı yapıldığı ifade edildi.

Serdar Turgut yazısında, Hakan Fidanın kendi isteğiyle mi yoksa ABD kanadından gelen bir davet üzerine mi gittiği hakkında ise herhangi bir bilgi olmadığını aktardı. Turgut, Suudi gazeteci Kemal Kaşıkçı’nın cinayeti sonrasında CIA Başkanı Gina Haspel’in Türkiye’ye gelmesi ve burada hem devletin üst yönetimindeki yetkililerinden hem de Milli İstihbarat Başkanlığı yetkililerinden bilgi aldığını ve Hakan Fidan’ın ABD’ye yaptığı ziyareti CIA başkanının ziyaretini bir karşılık olarak gerçekleştirdiği şeklinde yorumladı.

Beyaz Saray ve Senato’nun arasının gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından gergin olduğunu belirten Habertürk yazarı Serdar Turgut, Senato’nun veliaht prens Selman’a karşı bir duruş sergilemişken, MİT Başkanı Fidan’ın elinde bulunan belgeleri Senato’ya sunmasını ise ilginç olarak yorumladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.