Hakan Fidan'dan seçim öncesi 'Suriyeli' açıklaması! 'Türkiye'ye gelmelerini istemiyoruz'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün gece katıldığı bir canlı yayında 'Suriye’deki iç karışıklıktan dolayı daha fazla Suriyeli kardeşimizin Türkiye'ye gelmemesini istiyoruz' dedi.

Türkiye başta Suriye ve Afganistan üzerinden aldığı düzensiz ve kontrolsüz göç dalgası ile demografik yapısının tamamen bozulma riski ile karşı karşıya kalırken iktidarın 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş ile birlikte başlattığı sığınmacıları kabul etme ve her fırsatta “Geri göndermeyeceğini beyan etme” politikası sonrasında ülke ciddi bir güvenlik problemi ile karşı karşıya kaldı.

Ancak hükümet, yerel seçimler öncesinde ilk kez dün savunduğu Suriyeliler politikasının aksine bir söyleme imza attı.

Dün gece A Haber canlı yayınına katılarak özel bir röportaj veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Suriye’nin istikrarının sağlanmasını istediğini belirterek Türkiye’nin Suriye’de terörle mücadele edilmesini istediğini söyledi ve “Suriye’deki iç karışıklıktan dolayı daha fazla Suriyeli kardeşimizin Türkiye’ye gelmemesini istiyoruz” dedi.

Fidan ayrıca Türkiye’nin Suriye’nin kendi istikrarını sağlamasını, bu konuda Suriye’ye yardımcı da olacağını ve bunun sonucunda Türkiye’ye gelen Suriyelilerin gönül rahatlığı ile Suriye’ye dönmelerini istediklerini belirtti.

Siyasetcafe.com

Kaynak:Haber Alternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.