'Hâkim olmak isteyen' 2 bin 519 adayın girdiği yazılı sınavda ikinci olan avukat İrem Melis Akgün, mülakatta elendi

'Hâkim olmak isteyen' 2 bin 519 adayın girdiği yazılı sınavda ikinci olan avukat İrem Melis Akgün, mülakatta elendi

"Adli Yargı Sınavı"nda 19 bin 913 aday arasında 99'uncu, "Adli Yargı - Avukat Sınavı"nda 2 bin 519 aday arasında 2. olan avukat İrem Melis Akgün, yazılı sınavdaki başarısına rağmen mülakatta elendiğini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği "Adli Yargı Sınavı"nda 19 bin 913 aday arasında 99'uncu, "Adli Yargı-Avukat Sınavı"nda ise 2 bin 519 aday arasında 2. olan avukat Akgün, mülakatta elendiğini ve son sırada yer alan bir adayın göreve başlatıldığına yönelik söylentilerin olduğunu iddia etti.

Independet Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, yazılı sınavdaki başarısına rağmen mülakatta elendiğini ifade eden Akgün, mülakatta adaylara en fazla iki dakika süre tanındığını belirten Akgün, "Bu sürenin, adayların muhakeme gücünün, bir konuyu kavrayıp özetleme yeteneğinin, çağdaş bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının, genel ve fizikî görünümünün, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğunun ve liyakatinin, anlaşılması için takdir edersiniz ki kesinlikle yeterli değildir."  dedi.

5 yıllık avukat olduğunu ifade eden Akgün, mülakatta kendisine hukuk soruları sorulduğunu ve bu soruları eksiksiz yanıtladığını aktardı. Akgün, yaşadığı süreç nedeniyle hakimlik ve savcılık için yapılan sınava tekrar girmeyeceğini kaydetti.

Akgün ayrıca, "2 bin 519 kişinin girdiği ve başarılı olan ilk 300 kişinin mülakata çağrıldığı sınavın sonunda, mülakata girenler arasından 100 kişi göreve başlatıldı. Ancak, sınav nedeniyle kurulan iletişim gruplarında yazılı sınavda 2 bin 400'lü sıralama elde edebilen kişilerin hakim yapıldığı söylentileri dolaşıyor. Ben bu süreçlerin şeffaf olmasını istiyorum." diye konuştu.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.