Hakim'den ŞOK İtiraf: Bize Liste Geliyor Ona Göre Karar Veriyoruz

Hakim'den ŞOK İtiraf: Bize Liste Geliyor Ona Göre Karar Veriyoruz

Samanyolu Haber'de yayınlanan Derin Bakış programında son yaşanan terör olayları ve 17/25 Aralık savcıları hakkında çıkarılan yakalama kararı değerlendirildi.

Eski savcı Gültekin Avcı, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ve gazeteci Arzu Yıldız, önemli tespitlerde bulundu.

Gültekin Avcı, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Türkiye’deki adli mekanizmaya ve yargıya olan güvensizlikten dolayı, yurtdışına çıktıklarını tahmin ettiğini belirtti

Gültekin Avcı, Yargı AKP engizisyonu haline geldiğini savcı öz ve kara yargıya olan güvensizliklerinden dolayı böyle değerlendirme yaptıklarını belirtti. "Ben ayıplamıyorum. Hat isabetlide görüyorum. Çünkü Türkiye’de güvenilebilecek bir adli mekanizma kalmamıştır. Yargıyı tamamen kendi Siyasal büronuz haline getirdiyseniz ve üstelik 7 Haziran seçimleri geçmesine rağmen sanki hiç kaybetmemiş gibi, bilakis %50-55 oy almış gibi hala kanunsuzluklara hukuksuzluklar devam ediyorsanız, kanunlar yok olduğunu sayıyorsanız, ve hakimler de bu şekilde çalışıyorsa, tamamen hukuka aykırı bir şekilde, hata bazı hakimler biz 15 yıl hapsi de göze aldık diyorsa görevdeki bazı hakimler, bir hakimde bu dosyaları inceleyecek vaktimiz mi var. Bize liste geliyor ona göre karar veriyoruz. Ne yapalım bizimde çoluk çocuklarımız var diyorsa böyle bir ülkede adli mekanizmaya teslim olunmaz.

Arzu Yıldız’ 17 Aralık’tan bu yana bir ‘Paralel’dir gidiyor. Anayasa’da suç sayılmayan suçtan kimse yargılanamaz. Savcılar için yakalama kararı isteyen, o kararı kabul eden, bunlar hakkında soruşturma izni veren müfettişler de, HSYK üyeleri hepsi bunun altından kalkamayacaklar. Onlar kaçabiliyorsa şimdiden kaçsın. Gerçekten müebbetlik suç işliyorlar. Tarsus’ta TIR savcılarını tutuklayan savcıyı getiriyorsun İstanbul’da tutuklama yapacak mahkeme atıyorsun. Bu adamın defalarca adli sicili bozulmuş 17 Aralık’tan sonra YBY’ciler ortaya attığı sicil affıyla sıfırlanmış.

Saygı Öztürk, Devletimizin binlerce askeri, korucusu bölgede görev yapmaktadır. Sadece sınır boylarımızda 54 Bin asker görev yapmaktadır. Fakat terör örgütü Çukurca – Hakkari yolunu bir haftadır kapatmış. Terör örgütü, mahkemeler kurmuş, arama noktaları oluşturmuş.

Gültekin Avcı, vatandaş bölgede devleti göremeyince, terör örgütü otorite olarak gördüğünü belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.