Hakkari’de PKK’ya büyük darbe! Örgüte ait 8 sığınak imha edildi

Hakkari’de PKK’ya büyük darbe! Örgüte ait 8 sığınak imha edildi

Jandarma ekipleri tarafından, Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK’ya ait 8 sığınakta patlayıcı, mühimmat ve silah ele geçirildi.

Hakkari’nin merkezinde ve Yüksekova İlçesi kırsalında jandarma tarafından yapılan operasyonda terör örgütü PKK’ya ait 8 sığınakta mühimmat, patlayıcı ve silah ele geçirildi. Sığınaklar tahrip edilirken, yol kontrolleri sırasında ise 8 kaçak gözaltına alındı.

PKK’YA AİT 8 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

DHA’nın haberine göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölücü örgüt PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi için operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. Yüksekova İlçesi’ne bağlı Sarıkaya ve Yediveren köyleri arasındaki alanda düzenlenen operasyonda, arazi arama – tarama faaliyetleri esnasında PKK’ya ait 8 sığınak bulundu. Sığınaklarda bulunan mühimmat ve silaha el konulurken, sığınaklar ise uzman ekipler tarafından imha edildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bölgede yapılan yol kontrolleri sırasında ise ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları tespit edilen 3’ü İran, 5’i Sierra Leon uyruklu 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca, Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü kırsalında yapılan operasyonda ise, 1 AK-47 kalaşnikof marka silah, 1 el bombası, 2 şarjör, 3 elektrikli fünye, 11 kg patlayıcı madde, 3 sinyal alıcı cihaz, 8 büyük pil ve 100 metre kablo ele geçirildi. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.