Hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Fikri Sağlar: 'Kemal Bey benden kurtulmak istiyor'

Hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Fikri Sağlar: 'Kemal Bey benden kurtulmak istiyor'

'Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığımda adaleti sağlayacağından kuşkuluyum' şeklindeki skandal sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu hakkında, ''Kemal Bey benden kurtulmak istiyor ama kurtulamaz.'' dedi.

Eski Bakan ve eski CHP milletvekili Fikri Sağlar, katıldığı bir canlı yayında türbanlı hakimlerin sağlayacağı adalet konusunda kuşkusunun olduğunu söyledi. Bu sözler başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok siyasinin de tepkisini çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fikri Sağlar hakkında bugün, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma başlattı.

 

KILIÇDAROĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sağlar’ın türbanla ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek “Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum. Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz. Bu onun tercihidir” dedi.

 

"KEMAL BEY BENDEN KURTULMAK İSTİYOR"


Sağlar, bu açıklamalara ilişkin Habertürk gazetesinden Nagehan Alçı'ya konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun kendisine tepkisine aynı sertlikte yanıt veren Sağlar, ''Kemal Bey bu olayı vesile ederek benden tamamen kurtulmak istiyor ama kurtulamaz.'' ifadelerini kullandı.

 

İşte yazıdan ilgili bölüm;

 

''Kemal Bey bu olayı vesile ederek benden tamamen kurtulmak istiyor ama kurtulamaz. Benim gibi eleştirel değil, kendi yakın çevresinden biri aynı şeyi söylese bu kadar sert tepki göstermezdi Nagehan Hanım. Beni trollerin lincinin ortasına attı. Asla vefa göstermedi. Demirel’in Özal’la ilgili 'Benim müsteşarımdı' dediği gibi demek istemiyorum ama ben Bakanken Kemal Bey bizim hükümetimizin genel müdürüydü.

Fikri Sağlar Kılıçdaroğlu ile ilgili genel bir eleştiri de getirdi...

“Vefa ve güven duygusu önemlidir. Kemal Bey örgütlerine bu güveni vermiyor. Ben iktidar olacağım demeyen biri örgüte nasıl heyecan aşılayabilir? Tam 10 kere seçim kaybetti. Biz kendi koltuklarımızı bırakamazken iktidarı nasıl eleştirebiliriz?"

Fikri Sağlar’a CHP tabanından gelen telefonlar ve destek... Ayrıca benim de bizzat Ankara’ya giderek izlediğim DEVA kongresinde Ali Babacan’ın 28 Şubat mağduru başörtülü kardeşinden bahsettiği bölümün seküler kesimde inanılmaz ters yankı uyandırması... Tüm bunlara dair ayrıca yazacağım…''

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum