Halaçoğlu: Amerikan projesi değiliz

Halaçoğlu: Amerikan projesi değiliz

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İyi Parti’ye katılan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, gündemde yer alan iddialara ilişkin sert ve net açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilen Yusuf Halaçoğlu, Meral Akşener ve arkadaşları tarafından kurulan İyi Parti’ye geçiş yaptı.

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kendisi için ‘MHP’ye ihanet ettiler’ eleştirilerinde bulunanları sert bir dille eleştirdi.

MHP’den Anayasa referandumunda ‘Hayır’ dediği için ihraç edildiğini söyleyen Yusuf Halaçoğlu, “İhanet eden ben miyim, yoksa politika değiştiren genel merkezin kendisi mi? Ben kimsenin kulu, kölesi değilim, beynimi de kimseye kiraya vermedim” dedi.

Özellikle MHP ve diğer çevrelerden kendilerine yapılan eleştirilere yanıt veren Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Kurduğumuz parti İYİ Parti, amblemi güneş, inşallah güneş doğunca karanlık nasıl ortadan kalkıyorsa, ampuller nasıl sönüyorsa o şekilde sönecek bizi haksızca eleştirenler.  Biz iktidar olmak istiyoruz ve tekrar parlamenter sistemi getirmek istiyoruz. Demokratik parlamenter sistemi ama hukukun tamamen bağımsız olduğu ve kuvvetler ayrılığının Türkiye’de uygulandığı, öyle hayatı boyunca genel başkan olunamayacağı bir siyasi sistemi olan böyle bir sistemi getiriyoruz” diye konuştu.

İyi Parti’nin Amerikan projesi olduğunu dile getirenlerin olduğunu söyleyen Milletvekili Halaçoğlu, “Birileri çıkıyor diyor, ‘Amerikan projesi’ Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar. Ama  biz ne Amerikan projesiyiz ne de şu firmanın bu firmanın projesiyiz. Biz gücümüzü halktan alan, milletin partisiyiz. Biz milliyetçiyiz, muhafazakarız, biz Atatürkçüyüz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış insanlarız. Kuvayi Milliye ruhuyla hareket ediyoruz. Herkesi istediğini konuşabilir ama yarın Türk Milleti kime oy vereceğini herkese gösterir ve herkeste saçı ak mı kara mı anlar? Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.