Halaçoğlu, 'Çok sinsi bir plan hazırlamışlar!'

Halaçoğlu, 'Çok sinsi bir plan hazırlamışlar!'

MHP'den ihraç edilen Yusuf Halaçoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun mühürsüz zarf ve oy pusulalarını geçerli saymasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bağımsız Kayseri Milletvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu, YSK'nın tarihin en tartışmalı olan mühür kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "16 Nisan günü son anda devreye sokulan çok sinsi planla ‘mühürsüz oyların’ geçerli sayılacağı kararı" alındığını söyleyerek, “Hayır oyları yüzde 60’ın üzerinde cereyan ediliyor olsaydı, bu mühürsüz pusulaları referandumun iptali için kullanılacaktı” dedi.

 

''Çok sinsi bir plan hazırlamışlar!''

 

T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan Halaçoğlu'nun ilgili açıklaması şöyle:

 

Aslında biz ne kazandık biliyor musunuz; son 14 yılda ayrışıma tabii tutulan Türk toplumunun burada birlik beraberlik içinde arklı siyasi görüşte olan insanlarını bir araya gelebilecekleri ve birlikte mücadele edecekleri gibi bir kazanç elde etti Türkiye aslında. Referandumun kazandırdığı en önemli konulardan bir tanesi.

 

Ama kimsenin böyle bir umutsuzluğa düşmemesi lazım yarın devran değişecek bunlar hesabını verecek. Çok sinsi bir plan hazırlamışlar. Bizim gördüğümüz kadarıyla hayır oyları çok yüksekte yüzde 60’lara varan bir hayır vardı ve anketler bunu gösteriyordu. Son anda devreye sokulan mühürsüz oy pusulaların kabul edileceği saat 15.30’an sonra YSK’nin duyurduğu belirtiliyor. Bu şu anlama geliyor Hayır oyları yüzde 60’ın üzerinde cereyan ediliyor olsaydı; bu mühürsüz pusulalarla referandumu iptal etme yolunu seçeceklerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum