Halaçoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert tepki

Halaçoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert tepki

Başbakan Erdoğan'ın Ermeni Tehciri'ne yönelik taziye mesajıyla ilgili konuşan MHP'li Yusuf Halaçoğlu, "Sayın Başbakan her nedense Ermeni çetelerince katledilen 518 bin Türk ve Müslüman'dan bahsetmedi" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 23 Nisan gününde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından değerlendirmede bulundu. Halaçoğlu, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Başbakan, 23 Nisan 2014 tarihi itibariyle 'Ermeni' konusunda bir açıklama yaptı. Başbakan bu açıklamasında 'Her din ve milletten milyonlarca insanın hayatını kaybettiği 1. Dünya Savaşı esnasında, tehcir gibi gayr-ı insani sonuçlar doğuran hadiselerin yaşanmış olması...' gibi bir tanımlama yaptı. Sayın Başbakan her nedense Ermeni çetelerince katledilen 518 bin Türk ve Müslüman’dan bahsetmedi. Çanakkale'de ölüm kalım mücadelesi verirken, Filistin'de, Musul'da, Kafkasya'da savaşırken 23 yerde isyan eden ve düşman saflarında yer alarak vatanlarına ihanet eden Ermenilerden hiç söz etmedi. Kamuoyundan çekinmeseler özür dileyecekler. Unutmasınlar ki katledilen Müslümanlar da insan.”


"AKDAMARLAR KİLİSESİ'NDE GENÇ KIZ VE KADINLAR TECAVÜZE UĞRADI"

Prof. Dr. Halaçoğlu, Ermeniler’in 17 Nisan 1915'te Van, Bitlis ve Çatak'ı kuşattıklarını hatırlattığı açıklamasında, “Bu sırada Çanakkale'de ölüm kalım mücadelesi veriliyordu. Van 17 Mayıs'ta düştü. 80 bin Müslüman katledildi; onlarca genç kız ve kadın Akdamar Kilisesi'ne götürülerek tecavüze uğradı. Çoğu da göle atlayarak iffetlerini korumak için hayatlarına kıydılar. Hatırlarsanız Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Ermenistan'a giderken Başbakan gibi aynı mealde bir mesaj vermişti: 'Tehciri benimsemiyoruz, gayri insani bir uygulama. ‘Adil hafıza’ ile taraflardaki dirençli kolektif bilinci yıkabiliriz.' Şimdi artık bu beyanlardan sonra kimlerin temelsiz nasıl iddialarda bulunacağını görün. Kimse bu töhmetin altından kalkamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.